Lucrarile la depozitul ecologic de gunoi incep in primavara

Proiectul "Sistemul integrat de management al deseurilor din judetul Botosani" urmeaza a fi semnat la Ministerul Mediului, de catre ministrul Laszlo Borbely si Mihai Tabuleac, ultimul in calitate de reprezentant al beneficiarului, care este Consiliul Judetean Botosani.

Avand o valoare de 33,5 milioane de euro, proiectul presupune realizarea unui depozit ecologic pentru deseuri si, implicit, inchiderea gropilor de gunoi de la marginea municipiului Botosani si din Dorohoi. Noul depozit va fi amplasat in comuna Stauceni.

"Inca de la nivelul primar de colectare vor fi extrase acele materiale care pot fi reciclate, deci care pot reintra in circuitul economic", a explicat Mihai Tabuleac, presedintele CJ. Acesta a mai precizat ca toate actele sunt pregatite pentru a fi semnate, fiind create toate premisele pentru ca lucrarile la noul depozit sa inceapa din primavera anului viitor.

Din valoarea totala a proiectului, 30,3 milioane de euro, care reprezinta 98% din banii necesari, sunt rambursabili fie din fonduri europene, fie din bugetul de stat. Contributia financiara a Consiliului Judetean este de 2%. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

astăzi, 22:15
78

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

astăzi, 21:52
95

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...

Indivizi reținuți într-un dosar de trafic de droguri care ajungeau la minori din patru județe, inclusiv Botoșani! (foto)

astăzi, 19:47
116

În cursul zilei de joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 4 inculpați (unu...