LSI Botosani cere in instanta anularea hotararii cu privire la disponibilizarile din invatamant!

LSI Botosani cere in instanta anularea hotararii cu privire la disponibilizarile din invatamant!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Filiala Botosani a Ligii Sindicatelor din Invatamant (LSI) a solicitat in instanta anularea hotararii adoptate in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani cu privire la reducerea posturilor in invatamantul botosanean.

Liviu Axinte, liderul filialei Botosani a LSI, spune ca hotararea respectiva incalca legislatia in vigoare.

"Aceste reduceri de personal trebuie sa se faca acolo unde este mai mult personal angajat decat prevede norma, si sa fie numai pentru acele persoane angajate cu contract de munca pe perioada determinata. Solicitarea de anulare a hotararii a fost facuta in numele sindicatului, numai pentru membrii de sindicat", a precizat Liviu Axinte.

"S-ar putea sa mai apara alte eventuale reduceri de personal, prin comasarea unor clase propuse la invatamantul primar", a mentionat Axinte, care este de parere ca fixarea din start a unui numar de 366 de posturi pentru reducere este o eroare.

"Numarul de posturi pe care le-am putea diminua nu poate fi fixat deja! Trebuie sa se faca o analiza atenta. Nu suntem de acord cu aceste disponibilizari, pentru ca sunt ilegale", a conchis Liviu Axinte.

Reamintim ca 366 de angajati din invatamantul botosanean sunt in pericol de a ramane fara loc de munca in aceasta toamna.

Masura avuta in vedere de Inspectoratul Scolar Judetean vine in urma ordinului semnat de Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei si Cercetarii, ordin care impune reducerea cu 4% a numarului angajatilor din sistem.

In vizorul ISJ vor intra cadre didactice, dar si secretare, laboranti, administratori, muncitori sau paznici.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
29

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
25

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
30

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...