Lovitura de teatru: Posibila demisie a lui Basescu!

Lovitura de teatru: Posibila demisie a lui Basescu!

 TRAIAN BASESCU  

Presedintele Traian Basescu ar putea sa-si anunte demisia. Asadar, alegerile prezidentiale ar putea fi organizate concomitent cu cele europarlamentare, invocandu-se criza economica si cheltuielile reduse pentru organizarea alegerilor.

Dandu-si demisia, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ar prelua atributiile prezidentiale, ceea ce l-ar incurca in organizarea unei campanii electorale, in conditiile in care acesta din urma ar fi candidatul PSD la prezidentiale.

Mergand pe firul acestei ipoteze, Basescu ar castiga cu usurinta un nou mandat, atat Crin Antonescu cat si candidatul PSD aflandu-se in imposibilitatea de a-si pregati campania electorala.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, referitor la informatia potrivit careia ar fi vorbit, in timpul sedintei Comitetului Executiv al partidului, despre un posibil plan al lui Traian Basescu de a demisiona inainte de alegerile parlamentare, ca aceasta i-a fost soptita de "o pasarica".

Intrebat, la finalul sedintei Comitetului Executiv, de unde stie ca Traian Basescu ar avea in plan o demisie inainte de alegerile parlamentare, Mircea Geoana a raspuns: "Nu stiu. O pasarica mi-a soptit acest lucru".

Solicitat sa raspunda daca Basescu chiar demisioneaza, Geoana a spus: "Nu stiu. Nu stiu de unde aveti dumneavoastra informatia aceasta".

Dupa ce jurnalistii au aratat ca unii din membrii CEx au relatat despre acest "plan" expus de Geoana, liderul social-democrat a continuat: "Inseamna ca aveti surse foarte bune".

Surse din PSD au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Geoana le-a spus membrilor Comitetului Executiv ca intalnirea sa cu premierul Tariceanu si lansarea ipotezei anticipatelor au intervenit pe fondul stirilor despre un presupus plan al lui Traian Basescu de a demisiona inaintea alegerilor parlamentare.

Liderul PSD le-a spus membrilor Comitetului Executiv ca a adus in prim-plan scenariul despre o posibila declansare a alegerilor parlamentare anticipate si comasarea lor cu alegerile locale pe fondul informatiilor legate de un posibil plan al presedintelui Traian Basescu de a demisiona inaintea alegerilor parlamentare.

Surse din PSD au relatat ca Geoana a informat CEx despre discutiile avute in ultimele zile cu liderii PC, UDMR si PNL pe marginea posibilitatii declansarii anticipatelor.

Liderul PSD a spus ca are informatii despre un posibil plan al presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia acesta ar intentiona sa demisioneze din functie inaintea alegerilor parlamentare, in scopul formarii unui tandem de candidati presedinte-premier cu Theodor Stolojan, au mai aratat sursele mentionate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...