Lovitura de stat in Turcia: Armata a preluat controlul asupra tarii!

Lovitura de stat in Turcia: Armata a preluat controlul asupra tarii!
Armata turca anunta ca a preluat controlul asupra tarii, dupa ce premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara ca o factiune militara este implicata intr-o lovitura de stat.

Premierul a indemnat la calm si a afirmat ca fortele de securitate fac ceea ce este necesar pentru a rezolva situatia.

Atmofera insa nu este deloc una calma. Avioane si elicoptere militare survoleaza cerul capitalei Turciei si Istanbulului, exitand inclusiv informatii conform carora un elicopter ar fi deschis focul la Ankara.

La intrarrea in Aeroportul International Ataturk si pe strazi circula tancuri si vehicule militare blocheaza cele doua poduri din Istanbul.

Exista informatii conform carora seful Armatei si mai multi politicieni ar fi fost luati ostatici. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan este in concediu in afara tarii.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan este in concediu in afara tarii. Reuters citeaza o sursa din administratia Erdogan care spune ca presedintele este in siguranta si se va adresa natiunii.

Declaratia integrala a Armatei turce: "Fortele armate turce au preluat complet controlul asupra administratiei tarii pentru a reinstaura ordinea constitutionala, drepturile si libertatile cetatenilor, legea si securitatea care au fost afectate.
Toate acordurile internationale sunt in continuare valide. Speram ca toate relatiile noastre bune cu tarile prietene sa continue".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
259

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
319

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
721

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...