Lovitură dată Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte parcul industrial de la Bucecea!

Lovitură dată Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte parcul industrial de la Bucecea!
Primarul Ovidiu Portariuc a făcut, miercuri, un anunţ care cu siguranţă nu le va pica bine celor de la Consiliul Judeţean.

Edilul şef al urbei i-a informat pe consilierii locali, în cadrul şedinţei în care s-a aprobat bugetul, că peste câteva zile Primăria Botoşani va semna parteneriatul cu Primăria Bucecea în vederea realizării unui parc industrial pe locul fostei fabrici de zahăr de la Bucecea.

“În cadrul Zonei Metropolitane, Primăria va semna în cursul săptămânii viitoare parteneriatul cu oraşul Bucecea pentru realizarea parcului industrial. Poate că răbdarea celor de la Bucecea vizavi de Consiliul Judeţean şi de capacitatea acestuia de a realiza un parc industrial s-a terminat şi am demarat primii paşi concreţi în autorizarea acestui parc industrial la Ministerul Dezvoltării, vor urma studiile topografice pe acel teren, e vorba de 10 hectare. Poate deveni un motor economic al zonei. Am aşteptat şi noi, i-am lăsat pe cei de la Consiliul Judeţean, poate sunt ocupaţi cu proiectul cu apa, cu proiectul cu deşeurile, cu EcoSal, am văzut şi cu Parc Industrial ce au făcut. Acum e clar, dacă nu luăm noi să îl facem nu se mai face nimic pe zona asta", a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Şi reprezentanţii Consiliului Judeţean au avut în plan construcţia unui parc industrial, de care ar fi trebuit să se ocupe societatea Parc Industrial, dar consilierii judeţeni au hotărât dizolvarea acestei societăţi. De curând, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a declarat că nu abandonează ideea acestui parc industrial, avansând chiar varianta unui parteneriat în cadrul Zonei Metropolitane. Se pare însă că deja au fost făcute cărţile în ceea ce priveşte realizarea acestei investiţii.

 

Spune-ne opinia ta