Locuri libere la facultatile din tara

Locuri libere la facultatile din tara

   agentia.org

In septembrie, incepe o noua sesiune de admitere in universitatile din tara. Pentru ca in prima sesiune de examen au fost putini candidati, in toamna numarul de locuri scoase la concurs va fi de pana la 45% din totalul locurilor din acest an. La bataie sunt puse mii de locuri fara plata si cu taxa, anunta Adevarul.ro

Astfel, Academia de Studii Economice din Capitala scoate la concurs aproape 1.800 de locuri, majoritatea cu taxa.

De asemenea, mai multe specializari din cadrul Universitatii Bucuresti si-au facut publice locurile libere. Astfel, cel putin 7% din cele peste 11.000 de locuri vor fi scoase la concurs si in sesiunea de toamna.

La Facultatea de Chimie sunt libere peste 30 de locuri subventionate de la buget si 100 cu plata. Si Facultatea de Matematica din Bucuresti inca isi mai asteapta candidatii, mai exact 40 la buget si peste 150 la taxa si invatamant la distanta.

La Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca sunt libere aproape 1.000 de locuri. La Facultatea de Matematica si Informatica sunt scoase la concurs 600 de locuri cu taxa, si 8 la buget. Cei care vor sa opteze pentru Facultatea de Fizica au la dispozitie 40 de locuri subventionate de stat, iar la Facultatea de Geografie alte 100 de locuri.

Si oferta Universitatatii "Al. I. Cuza" din Iasi este bogata. La Facultatile de Biologie, Chimie, Economie, Fizica, Geografie, Matematica sau Psihologie sunt libere 300 de locuri subventionate de stat si peste 1.700 la taxa.

Universitatea de Vest din Timisoara a ramas cu aproape jumatate de locuri neocupate. Facultatile au anul acesta mai multe locuri neocupate fata de sesiunea din 2009. Astfel, aici sunt asteptati in septembrie aproape 2.700 de candidati. Literele si Matematica nu au avut mare cautare si au ramas cu 18, respectiv 28 de locuri libere dintre cele subventionate de la stat.

De asemenea sunt disponibile peste 800 de locuri la taxa la Facultatea de Economie si 300 la plata la Sociologie si Psihologie. (ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
1

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a...

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
16

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
289

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...