Locuinte ramase fara curent electric din cauza vantului puternic!

Locuinte ramase fara curent electric din cauza vantului puternic!
Fenomenele meteorologice periculoase, precipitatii, descarcari electrice si intensificari de vant cu aspect de vijelie, care s-au abatut asupra judetului Botosani astazi, 28 iunie 2008, intre orele 14.25 si 15.25, au condus la crearea mai multor situatii de urgenta, fapt ce a impus interventia pompierilor pentru sprijinirea populatiei.

Cea mai mare cantitate de precipitatii, respectiv 28 l/mp, a fost inregistrata la Ripiceni. Din cauza vantului puternic, doua transformatoare electrice care alimentau locuintele de pe strazile Stefan cel Mare si Pod de Piatra din municipiul Botosani au fost avariate.

In alte 10 zone, respectiv strada Mihail Kogalniceanu, Sucevei, Bulevardul Mihai Eminescu, precum si satele Rosiori, Costesti si Rachiti (comuna Rachiti), satul Hudum (comuna Curtesti), Horia (comuna Mitoc), satul Trestiana si Guranda, a fost afectata partial alimentarea cu energie electrica a locuintelor dupa ce mai multe fire electrice au fost rupte.

Mai multe echipe din cadrul Detasamentului de Pompieri din Botosani al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani intervin si la aceasta ora pentru inlaturarea efectelor vantului puternic care a doborat 10 copaci in diferite zone ale municipiului Botosani (Bulevardul Mihai Eminescu, strazile Dobosari, Cismea, Tomis, Adrian Adamiu, Hatman Arbore, Calea Nationala). Doua curti din municipiul Botosani de pe strazile Mihail Kogalniceanu si Miorita au fost inundate.

"Un cetatean din satul Cervicesti, comuna Mihai Eminescu, surprins de furtuna la iarba verde, a solicitat sprijin dupa ce autoturismul a ramas impotmolit in camp", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
6

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...