Localnicii din Abrud ameninţă cu greva foamei dacă Csibi Barna va veni în localitate

Localnicii din Abrud ameninţă cu greva foamei dacă Csibi Barna va veni în localitate
"Nu are ce cauta în Abrud şi dacă nu crede să vină la ora 12.00 la statuia lui Avram Iancu", transmit locuitorii din Abrud! Csibi Barna, cel care a spânzurat o păpuşă reprezentându-l pe Avram Iancu, nu este dorit la Abrud. Consiliul Local şi peste 50 de localnici au semnat duminică seara un memoriu către conducerea ANAF, în semn de protest faţă de detaşarea la Abrud a lui Csibi Barna, ca angajat al Fiscului. Mai mult decât atât, locuitorii au ameninţat chiar că vor intra în greva foamei dacă Csibi Barna va veni luni la birou.

Deşi era aşteptat la ora 8.00, funcţionarul nu a ajuns la noul loc de muncă nici până la această oră.

"Se pare el va merge la Direcţia de Finanţe Alba unde cred că vor fi minţi luminate care să-l oprească. Nu are ce cauta în Abrud şi dacă nu crede să vină la ora 12.00 la statuia lui Avram Iancu. Va fi o manifestaţie pentru ceea ce a facut el prin pângărirea lui Avram Iancu. Trebuia să vadă ce am simţit, prin noi curge sângele lui Avram Iancu şi când pângăreşti un părinte nu poţi reacţiona altfel", a spus un localnic.

Oamenii din Abrud vor protesta în faţa Primăriei începând cu ora 12.00

În timpul întrunirii Consiliului Local, localnicii s-au adunat în faţa statuii lui Avram Iancu. Ei spun că nu sunt de acord ca cel care le-a insultat eroul să le fie, chiar şi pentru o perioadă limitată de timp, concitadin.

"Ne-am adunat să luăm poziţie, suntem hotărâţi să nu ne oprim, chiar să facem greva foamei dacă acest personaj va ajunge în zona Munţilor Apuseni, mai precis la Abrud", a spus un localnic.

Decizia şefului ANAF, Sorin Blejnar de a-l detaşa pe Csibi Barna tocmai în mijlocul moţilor nu este nici pe placul administraţiei locale.

"Este o problemă de suflet a oraşului nostru şi a cetăţenilor din oraşul nostru. Sigur, cetăţenii din oraşul nostru, partea legislativă şi executivă a oraşului, nu putem să declarăm o persoană non-grata, nu avem partea legislativă, dar vă pot garanta că nimeni nu este de acord cu această decizie nefericită, care a fost luată de preşedintele ANAF", a declarat Tiberiu Raţiu, primarul oraşului Abrud.

"Este o jignire şi o ofensă adusă statului român, şi în special cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni, acei moţi care au fost în fruntea evenimentelor de la 1848", e de părere Emil Crişan, consilier local şi preşedintele Societăţii Culturale Avram Iancu.

Csibi Barna trebuie să se prezinte luni la noul său loc de muncă, de la Administraţia Finanţelor Publice Abrud, unde a fost detaşat. Sancţiunea a venit după ce, pe 15 martie, Barna l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu în centrul oraşului Miercurea Ciuc, într-un spectacol public.

 

Realitatea.net

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
1

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...