Liviu Campanu: "Ada Macovei ocupa functia de la ISJ in mod ilegal"

Liviu Campanu: "Ada Macovei ocupa functia de la ISJ in mod ilegal"

LIVIU CAMPANU

Senatorul Liviu Campanu, vicepresedintele UNPR, a declarat luni, in prima zi a anului scolar, ca sefa invatamantului botosanean, Ada Macovei, ar ocupa ilegal functia de inspector general, bazandu-se pe o serie de informatii primite de la un cadru didactic despre intreaga activitate a Adei Macovei si intreaga sa ascensiune profesionala.

"Am primit niste memorii justificate cu articole din lege, ca inspectorul general al ISJ, Ada Macovei, ocupa aceasta functie in mod ilegal, intrucat s-ar fi transferat la Scoala nr.11 Botosani de la o Scoala Particulara din Suceava unde avea calitatea de profesor titular, insa in momentul transferului acea scoala nu era acredidata de Ministerul Educatiei, iar acreditarea a fost facuta pentru anul 2010-2011, adica de azi. Iar legat de gradatiile de merit, doamna Macovei centreaza si tot ea da cu capul, majoritatea adeverintelor de la dosar sunt eliberate in baza unei cereri facute de doamna Macovei si eliberate de doamna inspector general Macovei", a declarat senatorul Liviu Campanu.

De asemenea, potrivit memoriilor prezentate de acel cadru didactic, pornit bine pe investigarea Adei Macovei, sefa ISJ ar fi incalcat si dispozitiile art.19.alt.5 din Metodologie, intrucat ea nu a fost in situatia restrangerii de activitate, ci de pretransefr la cerere, ceea ce ar insemna ca postul constitut la Scoala nr.11 si Scoala de Arte si Meserii Botosani ar fi ocupat ilegal. Totodata, postul s-a facut in unitati de invatamant de nivel diferit, Scoala nr.11 fiind invatamant de masa, normal, iar SAM Botosani este de nivel secundar inferior, invatamant special.

Conform acelorasi memorii primite de Campanu, se precizeaza ca Ada Macovei, la data numirii sale in functia de inspector general, nu era titular intr-o unitate de invatamant acredidata, nu profesa intr-o unitate de invatamant din Botosani si nu a indeplint functii de conducere sau de indrumare si control in sistemul de invatamant. La data numirii, Ada Macovei nu ar fi detinut titlul de doctor sau gradul didactic I, iar ordinul nu a fost ulterior innoit.

Seria acuzatiilor parlamentarului UNPR continua si cu schimbarile directorilor de scoli, precizand ca, daca a fost o comanda politica referitor la schimbarea directorului adjunct al Grupului Scolar Darabani, Ada Macovei se va alege cu un proces in acest sens.

"Sper sa fie o greseala, si nu o comanda politica inlocuirea directorului adjunct de la Grupul Scolar Darabani, care a fost inlocuit, desi a ocupat acel post concurs si avea mandat pana pe data 11 martie 2011. Daca e comanda politica, doamna inspector general isi asuma un proces, iar daca e o greseala asteptam sa repare aceasta greseala", a adaugat Campanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
322

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
458

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
586

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...