Liviu Axinte: “Titularizarea prin concurs la nivelul scolii este o greseala”

Liviu Axinte: “Titularizarea prin concurs la nivelul scolii este o greseala”

 LIVIU AXINTE, lider LSI  

Reprezentantii Ligii Sindicatelor din Invatamant sustin ca noile metodologii vor aduce schimbari majore in ceea ce priveste miscarea personalului didactic.

Una dintre noutati este aceea ca incepand de la anul concursurile in vederea titularizarii se vor organiza la nivelul scolilor.

“Este vorba de o metodolgie cu noutati majore, de genul concursuri la nivelul scolilor incepand de la anul. Practic dispare notiunea de transfer, va ramane doar restrangerea de activitate pe care o va rezolva Inspectoratul Scolar si dupa aia posturile vacante se scot la concurs de catre scoli sau consortii de scoli, pentru ca exista si metodologia consortiilor scolare. Prin aceste metodologii noi suntem bombardati cu elemente de noutate, care fie nu erau pana acum, fie completeaza ceea ce era pana acum. Vor fi sedinte publice, ISJ va fi implicat in continuare, va fi o sedinta publica, dar pentru acele cadre care nu au ocupat post la concurs, Inspectoratul va fi implicat in suplinire, in etapa de restrangere si in etapa de gasire a profesorilor pentru acele scoli unde nu s-au prezentat oamenii la concurs. Daca in aceeasi etapa sunt scoase la concurs posturi la consortiul format din doua scoli din oras si, de exemplu, unul format din Calarasi cu Santa Mare, omul nu se poate prezenta la doua concursi si e posibil ca in unele scoli sa nu se ocupe postul, chiar daca a fost concurs si atunci in etapa urmatoare va veni Inspectoratul va distribui pe unul care a participat, acolo unde nu s-au ocupat posturile", a spus Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

El a mai precizat ca din punctul de vedere al Sindicatului pe care il conduce, organizarea concursurilor la nivelul scolilor nu este o solutie buna.

“Titularizarea prin concurs la nivelul scolii este o greseala. Concursul acesta national, cum a fost pana acum, garanta o exigenta a concursului si o corectitudine, o data cu trecerea concursului la nivelul scolii o sa apara acele elemente de indoiala care au existat intotdeauna, chiar si atunci cand a mai fost concurs la nivelul scolii, in situatia de acum cativa ani cand erau scolile reprezentative si au putut organiza concurs si chiar dinainte se stia cine va iesi castigator", a adaugat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
56

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
381

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
86

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...