LIVIU AXINTE: Institutiile statului trimit fortat angajatii in concedii fara plata in mod nejustificat!

LIVIU AXINTE: Institutiile statului trimit fortat angajatii in concedii fara plata in mod nejustificat!

LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani

Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Invatamant, Ministerul Educatiei a trimis marti o nota catre Inspectoratele Scolare Judetene si catre unitatile de invatamant, prin care li se solicita conducatorilor de unitati sa ia masuri privind aplicarea Legii 329/2009, cu indicarea variantelor pe care acestia le pot adopta pentru acordarea de zile libere in ultimele luni ale anului 2009.

"S-a pasat intreaga responsabilitate a acestor masuri pe umerii directorilor de scoli, care nu vor avea incotro si vor trebui sa aplice aceste masuri transmise de minister. Aceste reduceri nu implica opt zile fara plata, daca s-ar calcula aritmetic ar iesi trei zile si doua ore. Ar fi de dorit ca aceste masuri sa fie aplicate unitar in unitatile de invatamant din judet. Colegii nostri ne cer aplicarea acestor zile libere daca va fi cazul, la finalul lunii noiembrie si in cursul lunii decembrie astfel incat in ziua libera neplatita sa nu fie prestata activitatea", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Sindicalistii din invatamantul botosanean considera ca problema care se refera la diminuarea cheltuielilor in ultimele doua luni ale anului cu 15,5%, s-a pus din momentul in care Curtea Constitutionala s-a pronunat cu privire la costitutionalitatea acestei legi.

"Asistam la o manipulare a opiniei publice vizavi de aspectele asupra carora s-a sesizat Curtea Constitutionala. Institutiile statului, folosindu-se de Curtea Constitutionala, trimit fortat angajatii in concedii fara plata in mod nejustificat, intrucat Curtea Constitutonala nu s-a pronuntat asupra acestor aspecte, ci asupra masurilor privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale", a spus Axinte.

Aceasta reducere de cheltuieli in invatamant nu este justificata, in opinia liderului LSI, in conditiile in care, in cursul anului 2009, nu s-a platit suta de euro pentru carti, nu s-au platit distinctiile si premiile Gheorghe Lazar si  de excelenta, iar in luna august au fost disponibilizate 19.000 posturi aplicate doar in invatamant.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
98

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
341

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
488

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...