Liviu Axinte, despre modificarea Legii Educaţiei: "Mi se pare o prostie imensă să revenim la managementul de la 70 de ani"

Liviu Axinte, despre modificarea Legii Educaţiei: "Mi se pare o prostie imensă să revenim la managementul de la 70 de ani"
Președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, susține că Ordonanța care modifică Legea Educației Naționale va aduce nemulțumire în rândul cadrelor didactice.

Acesta spune că unele prevederi vor putea fi aplicate dar condiționat, în special de resursele financiare, cum ar fi reducerea normei cu două ore în cadrul cadrelor didactice cu 25 de ani vechime.

"Personal, am niște rezerve vizavi de această ordonanță. Pe chestia cu prelungirea cu trei ani a activității unui cadru didactic care iese la pensie și posibilitatea ca în această perioadă să ocupe funcție de conducere. Eu unul nu sunt de acord cu așa ceva, mi se pare o prostie imensă să revenim la managementul de la 70 de ani. Nu mi se pare ok. Inclusiv reducerea cu 2 ore la norma de 16, nu este chiar așa cum se așteaptă lumea. Este sub o anumită condiționare, nu o să fie chiar așa o mare bucurie, cred chiar că o să fie nemulțumiri. Pot să reducă cu două ore, dar dacă se încadrează în buget și cum se alocă bugetele, nu ne încadrăm. De ce să creem speranța omului că va avea norma redusă cu două ore? La aproape toate unitățile din oraș când se alocă bugetul este insuficient", a declarat Liviu Axinte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dreptul la secret bancar, protejat și după moarte! Decizie importantă a Înaltei Curți

astăzi, 10:06
16

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni, 20 mai, că moştenitorii titularului de cont care a încetat din viață au dreptul să obțină informații limitate cu privire la act...

50 de calculatoare vor ajunge la Botoșani, vezi cine sunt beneficiarii! (Foto)

astăzi, 09:43
43

În urma demarării primului apel derulat în perioada 15 Aprilie-12 Mai 2024, reprezentanții Ateliere Fără Frontiere anunță că în județul Botoșani vor ajunge 50 de calculatoar...

PSD: Programul „Școli de meserii” al lui Trufin, remarcat de presa națională (Video)

astăzi, 09:20
28

O soluție ce poate fi multiplicată la nivel național, nu doar în Botoșani, pentru păstrarea tinerilor în țară.Publicația națională Știripesurse.ro a remarcat programul &bdqu...