Liderul SIP Botoșani, după discuțiile cu oficialii Ministerului Educației și ai Guvernului: "Va fi o creștere a salariilor"

Reprezentanții celor trei federații sindicale din învățământ s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute, la București, cu oficialii Guvernului, ministrul educației, ministrul muncii, ministrul de finanțe și ministrul de la dialog social.

Întâlnirea a vizat analiza propunerii Guvernului de mărire a salariilor cu 10% începând cu 1 decembrie și plata tuturor hotărârilor judecătorești din 2016 în cursul acestui an.

Propunerea Executivului este ca salariile personalului din învățământ să fie majorate cu 10%, dar sindicaliștii cer o creștere de 15%.

“Sindicaliștii au cerut o mărire a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie. Toate acestea ar fi un avans la aplicarea noii legi de salarizare unice a bugetarilor care se încearcă să se aplice cu 1 decembrie sau 1 ianuarie. Rezultatul îl vom vedea după execuția bugetară din septembrie, cert este că va fi o creștere, nu știm exact dacă 10, 15%, dacă se aplică legea de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie pentru că au explicat cei care lucrează la această lege trebuie văzut mai întâi impactul bugetar", a spus Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

Sunday, 13 October 2024

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

Sunday, 13 October 2024

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

Sunday, 13 October 2024

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...