Liderul protestatarilor voroneni: Eu renunt la dreptul la vot!

Liderul protestatarilor voroneni: Eu renunt la dreptul la vot!

 Lista cu masinile care le-au stricat voronenilor drumurile!  

28 de voroneni au depus un memoriu pe masa prefectului pentru ca drumul judetean 208 C, devenit de-acum celebru, ce tranziteaza localitatea, sa fie reparat. Voronenii mai incredere, acum, doar in prefect, si cer autoritatilor sa se intreprinda toate masurile astfel incat sa se restrictioneze traficul greu pe tronsonul de drum distrus. Oamenii au solicitat stabilirea de raspundere materiala pentru prejudiciul creat in sarcina persoanelor care au avut ca atributii de serviciu urmarirea modului de exploatare a acestui drum.

Am cerut sa se sesizeze organele penale pentru savarsirea infractiunilor prevazute de articolele 248, 248 1 si 249 din Codul Penal de catre fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac si actualul presedinte, Mihai Tabuleac, care, conform articolului 22 din Ordonanta 43 /1997, erau obligati sa asigure administrarea drumului in cauza, a spus Mihai Catana, liderul protestatarilor voroneni.

Nu e primul memoriu pe care il depun voronenii. De-acum au devenit maestri la scris memorii si se pot bate cu juristii pe sectorul de lege care ii intereseaza. Nepasarea autoritatilor i-a determinat sa isi caute dreptatea singuri. Au scris un memoriu la Directia de Drumuri, unul la Consiliul Judetean, unul la Prefectura (cel de fata fiind al doilea memoriu depus) si unul la Guvernul Romaniei. Au facut si scut uman in fata masinilor de mare tonaj. Si-au plantat buline rosii, ca la cutremur, la porti.

De raspuns la memorii, spune Mihai Catana, singurul care a dat un raspuns a fost Guvernul, care a transmis memoriul catre Institutia Prefectului. Care a promis ca se vor aloca bani pentru refacerea drumului si ca se va stabili o ruta de transport pentru basculantele ce depasesc greutatea medie pe osie fata de reglementarile legale.

Aici e o problema. Daca depasesc greutatea medie pe osie fata de reglementarile legale, de ce sunt lasate sa circule?, isi pune pe buna dreptate Mihai Catana intrebarea.

Si cu rutele ocolitoare nu e o rezolvare tocmai nimerita, fiindca vor fi afectati alti oameni. Solutia pe care o vad voronenii viabila e sa se respecte prevederile Ordonantei privind regimul drumurilor, care are in anexa tonajele cu care au voie sa circule masinile.

Este stiut ca ei circula cu de trei ori tonajele mai mare decat e permis. S-au pus niste indicatoare cu 9 tone pe fiecare osie, dar daca nu ii controleaza nimeni, cine respecta asta? S-a restrictionat duminica intre 22 si 6 traficul masinilor ce depasesc masa de 16 tone, dar numai noaptea trecuta am numarat eu 7 bucati. Politia trebuie sa-si faca datoria asa cum trebuie si cine sa-i puna? Conducerea Consiliului Judetean, ca ea raspunde de buna functionare. Sincer, acum ultima speranta e Institutia prefectului, ca la ei am gasit cat de cat intelegere si raspuns totusi la memoriile noastre, in rest nu. De la DJDP nu am primit, de la CJ nu am primit. Cu toate ca-s doua luni de cand le-am depus si stiu ca termenul legal e de 30 zile. Numai promisiuni verbale ca o sa se faca, ca o sa se dreaga, mai spune Mihai Catana.

Voronenii sunt nemultumiti, insa, mai mult de seful CJ.

Nu sunt multumit de dumnealui. Eu l-am votat, dar am facut o mare greseala. Acum vin - si nu doar el din CJ - si ne recomanda alti candidati pe care sa-i votam, in conditiile in care ei nu fac nimic. Cum sa-l votez eu pe acela, cind el nu face nimic. El ma inseala pe mine in iunie si imi cere sa ma mai insele o data, sa mai prosteasca o data acuma. Asa ca eu renunt la dreptul de vot, subliniaza liderul protestatarilor voroneni.

Cu ce mana dai, cu aia primesti!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
3

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
96

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Patapie; Sf. Ap. Cezar, Tihic şi Onisifor

astăzi, 07:01
19

Apoi, a venit la Constantinopol, unde a făcut multe şi mari minuni: le-a redat orbilor vederea, i-a tămăduit pe cei care sufereau de hidropizie, ungându-i cu untdelemn sfinţit, a izgonit de...