Formularul E112, birocratie sau sansa la viata?

Formularul E112, birocratie sau sansa la viata?
Botosanenii solicita ajutorul statului roman prin formularul E112. Conducerea CJAS si-a manifestat disponibilitatea si receptivitatea in fata acestor cazuri. Insa prea putini sunt cei care ajung sa beneficieze de acest sprijin, dintr-un motiv simplu: aproape mereu dosarele depuse de cei care au nevoie de tratament in strainatate sunt incomplete!

"Chiar daca vrem sa ii ajutam, tot nu putem sa facem nimic. Dosarul trebuie sa contina anumite acte pentru a putea fi aprobat. Sunt cazuri grave, e clar ca nu pot fi tratate la noi in tara, si incercam sa-i ajutam. Insa de cele mai multe ori trimit dosarul dupa ce au plecat la acea unitate sanitara, cand nu se prea poate face nimic", a declarat Carmen Nicolau, directorul general interimar al CAS Botosani.

Cu o astfel de situatie se confrunta institutia chiar in aceasta perioada. Un botosanean care sufera de o forma foarte rara de cancer a obtinut acceptul unei clinici din strainatate pentru a-l trata.

Persoana respectiva a facut cerere pentru formularul E112, dar dupa ce a plecat din tara, fara a avea la dosar scrisoarea de recomandare de la un medic de specialitate roman. Situatii de acest fel creeaza paradoxurile atat de bulversante in sistemul sanitar romanesc.

Pentru ca, desi botosaneanul nu poate fi tratat in Romania, este foarte posibil ca el sa nu poata primi niciun ban de la stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de la Serviciul Rutier, pe urmele „piraților” auto: zeci de sancțiuni aplicate!

astăzi, 20:00
47

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 54 de autovehicule, unul dintre conducătorii auto fiind depistat în timp ce efectua tranport neautorizat de persoane....

Lângă noi: Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a lucrat o zi întreagă în soare!

astăzi, 19:21
601

Ei au reuşit să-i scadă temperatura corporală cu patru grade, dar nu l-au mai putut salva, din cauză că a făcut coagulare vasculară intradiseminată şi disfuncţie organică multiplă, scrie ...

COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină în 6 localități din Botoșani!

astăzi, 18:45
881

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.Viza...