Formularul E112, birocratie sau sansa la viata?

Formularul E112, birocratie sau sansa la viata?
Botosanenii solicita ajutorul statului roman prin formularul E112. Conducerea CJAS si-a manifestat disponibilitatea si receptivitatea in fata acestor cazuri. Insa prea putini sunt cei care ajung sa beneficieze de acest sprijin, dintr-un motiv simplu: aproape mereu dosarele depuse de cei care au nevoie de tratament in strainatate sunt incomplete!

"Chiar daca vrem sa ii ajutam, tot nu putem sa facem nimic. Dosarul trebuie sa contina anumite acte pentru a putea fi aprobat. Sunt cazuri grave, e clar ca nu pot fi tratate la noi in tara, si incercam sa-i ajutam. Insa de cele mai multe ori trimit dosarul dupa ce au plecat la acea unitate sanitara, cand nu se prea poate face nimic", a declarat Carmen Nicolau, directorul general interimar al CAS Botosani.

Cu o astfel de situatie se confrunta institutia chiar in aceasta perioada. Un botosanean care sufera de o forma foarte rara de cancer a obtinut acceptul unei clinici din strainatate pentru a-l trata.

Persoana respectiva a facut cerere pentru formularul E112, dar dupa ce a plecat din tara, fara a avea la dosar scrisoarea de recomandare de la un medic de specialitate roman. Situatii de acest fel creeaza paradoxurile atat de bulversante in sistemul sanitar romanesc.

Pentru ca, desi botosaneanul nu poate fi tratat in Romania, este foarte posibil ca el sa nu poata primi niciun ban de la stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
20

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
115

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
26

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...