Lidera SIP saluta decizia lui Funeriu de a permite scolilor sa isi angajeze singure profesori!

Lidera SIP saluta decizia lui Funeriu de a permite scolilor sa isi angajeze singure profesori!
 Conducerea Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani va solicita Inspectoratului Scolar Judetean urgentarea ocuparii posturilor in scolile unde se inregistreaza deficit de personal, potrivit noilor instructiuni ale Ministerului Educatiei care prevad ca scolile pot organiza concursuri pentru ocuparea acestor posturi.

Maria Tiprigan, liderul SIP, sustine ca circa 40 de cadre didactice, membre ale sindicatului, nu au reusit sa isi gaseasca inca un loc la catedra.

"Noi ne-am adresat peste tot si Camerei Deputatilor, FEN-ului, Ministerului Educatiei si Inspectoratului Scolar si dupa atatea insistente si zbateri iata ca ministrul Educatiei, in urma comisiei paritare cu FEN-ul, a emis aceste instructiuni de ocupare a posturilor si catedrelor vacante, care parvin pe parcursul anului scolar. S-au publicat aceste instructiuni in Monitorul Oficial al Romaniei si vom discuta cu Inspectoratul Scolar sa urgenteze pentru ca scolile sunt obisnuite sa primeasca din partea ISJ alte instructiuni, alte adrese si sa nu lungim prea mult. Trebuie sa ne intalnim pentru a urgenta ocuparea acestor posturi prin concurs, care nu se da la voia intamplarii. Vom cere ca aceste posturi sa fie ocupate in primul rand de cadrele calificate", a spus Maria Tiprigan, presedintele SIP.

Potrivit instructiunilor privind ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacanteaza pe parcursul anului scolar 2011-2012, posturile care se vacanteaza dupa inceperea anului scolar se publica la sediul Inspectoratului Scolar si pot fi ocupate cu personalul didactic nerepartizat in sedintele publice, organizate conform Calendarului miscarii personalului didactic in invatamantul preuniversitar pentru anul scolar 2011-2012, aprobat prin OMECTS nr. 5615/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, respectand ordinea de ocupare a posturilor prevazuta in metodologia privind miscarea personalului didactic, aprobata prin OMECTS nr. 5616/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul in care, la nivelul Inspectoratului Scolar, posturile vacantate nu pot fi ocupate conform celor de mai sus, pe parcursul anului scolar 2011-2012 consiliile de administratie din unitatile de invatamant care au posturi vacante sunt abilitate sa organizeze si sa desfasoare concursuri pentru suplinire, cu probe scrise si practice/orale in profilul postului sau la limba de predare, cu personal didactic calificat, respectiv testari cu personal fara studii corespunzatoare postului.

Pentru organizarea si desfasurarea concursului la nivelul unei unitati de invatamant, consiliul de administratie al scolii stabileste comisia de concurs.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
110

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
238

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
59

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...