Eminescu face bani pentru suceveni, pe Facebook!

Eminescu face bani pentru suceveni, pe Facebook!
"În Ipoteşti, satul unde s-a născut Eminescu, câţiva prichindei de grădiniţă învaţă într-o clădire care stă să se prăbuşească peste ei. Este veche de mai bine de un secol, iar subsolul este invadat de şoareci şi şobolani".

Ştirea face înconjurul ţării prin intermediul televiziunilor centrale. Numai că nu este vorba despre Ipoteştii lui Eminescu, ci de satul Ipotesti din judetul Suceava!

Mai exact, părinţii din satul sucevean Ipoteşti şi-au prezentat grădiniţa pe Facebook şi aşteaptă sprijin pentru a construi una nouă din temelie, relatează Antena 3, precizând că este vorba despre "satul în care s-a născut Mihai Eminescu".

Realitatea TV se dovedeşte a fi şi mai implicată, de vreme ce a ţinut morţiş să specifice faptul că grădiniţa în care învaţă acum copiii este o ruină "de pe vreme lui Eminescu". 

"Copiii din Ipoteşti au nevoie de ajutorul nostru. Să le facem o grădiniţă nouă, funcţională. Să nu crească cu grija şi teama că le vor pica pereţii în cap". Aşa este prezentată grădiniţa din Ipoteşti pe Facebook. Între zidurile ei învaţă 30 de prichindei dornici de carte.

Se pare că numele poetului botoşănean impresionează! Ajutoarele nu au întârziat să apară, că a fost vorba de bani sau materiale de construcţii, până acum "grădiniţa din satul lui Eminescu" adunând peste 1000 de roni.

De precizat ca ambele televiziuni au făcut menţiunea că grădiniţa se afla în satul Ipoteşti, judeţul Suceava.

Nu este prima dată când televiziunile centrale gafează în acest fel. În urma cu ceva timp, Realitatea informa, din "satul natal al lui Eminescu, Ipoteşti", că desfăşoară proiectul România prinde rădăcini. Numai că, la fel ca şi în acest caz, ziarista coborâtă de pe meleaguri departate se afla în Ipoteştii Sucevei.

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, în oraşul Botoşani (casa era situată lângă Biserica Uspenia), familia căminarului Eminovici mutându-se pe moşia de la Ipoteşti (judeţul Botoşani!, situată la câţiva kilometri de oraşul Botoşani) atunci când viitorul poet avea 4-5 ani.

Vezi aici stirea de pe antena3.ro!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
165

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
311

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
71

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...