Lider PSD: Vosganian e pe lista remaniabililor!

Lider PSD: Vosganian e pe lista remaniabililor!
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi-a exprimat luni, la finalul şedinţei conducerii PNL, nemulţumirile în legătură cu modul în care au fost împărţite atribuţiile în Guvernul Ponta. Social-democraţii îl trec deja pe Vosganian pe lista remaniabililor, alături de Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.
 

Liberalul Varujan Vosganian a avut o discuţie în cerc restrâns cu câţiva parlamentari liberali, în care şi-a exprimat revolta. Pe un ton aprins, ministrul Economiei a spus că liberalii au avut de pierdut la împărţirea ministerelor, scrie in exclusivitate gandul.info.
 
"Daniel Chiţoiu este ministru peste un vraf de hârtii, Fenechiu doar peste Căile Ferate, Nicolăescu nu are banii de la Sănătate, iar eu când îmi exprim nemulţumirile, Ponta mă ameninţă că mă dă afară din Guvern", le-a spus Vosganian colegilor de partid, potrivit unor surse liberale.
 
Nemulţumirile ministrului liberal sunt mai vechi, el fiind printre cei mai vocali critici ai modului în care au fost împărţite ministerele între PNL şi PSD. Sursele citate susţin că Vosganian nu a deschis discuţia şi în interiorul şedinţei PNL de luni.
 
În tabăra social-democraţilor, ultimele ieşiri publice ale ministrului Vosganian au generat iritare. Mai mult, premierul Ponta nu a ezitat să spună public că, dacă cuiva nu-i place în Guvernul său, este liber să plece.
 
"Vosganian se află pe lista miniştrilor remaniabili",
a declarat pentru gândul.info un lider PSD. Surse din PSD susţin că remanierea guvernamentală se va face după Congresul PNL, printre numele aflate pe listă aflându-se şi Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.
 
Ce i-a nemulţumit pe liberali
 
"Nemulţumirea ministrului Vosganian nu reprezintă o stare singulară în PNL. Formula "Chiţoiu şef peste un vraf de hârtii" a fost folosită de Vosganian pentru că spre deosebire de Guvernul Ponta I, din Ministerul de Finanţe s-a rupt Ministerul Bugetului, iar acum Ponta mai rupe o bucată cu Direcţia Antifraudă, prin care încearcă să ia şi ANAF-ul", au declarat pentru gândul.info surse din PNL.
 
Chiar dacă premierul Victor Ponta a încercat să dea asigurări că nu există o bătălie între el şi vicepremierul Daniel Chiţoiu pentru ANAF, în interiorul USL au existat mai multe discuţii tensionate pe marginea acestui subiect.
 
O altă nemulţumire a liberalilor o reprezintă faptul că şi Ministerul Transporturilor a fost spart, comparativ cu Guvernul Ponta I. Astfel în Guvernul Ponta II, din Transporturi a fost desprinsă o componentă şi a apărut departamentul Marilor Lucrări Publice, condus de Daniel Şova. Mai mult, social-democratul a preluat şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Întrebat, când se va sparge această companie pentru ca o componentă să treacă la Ministerul Transporturilor, Şova a răspuns că "anul acesta", fără a preciza o dată exactă. În acest timp, ministrul liberal Relu Fenechiu face presiuni pentru ca drumurile naţionale să treacă la Ministerul Transporturilor.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
38

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
141

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
50

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...