Dragnea da startul regionalizarii: Astazi incepe cel mai mare proiect de consens national

Dragnea da startul regionalizarii: Astazi incepe cel mai mare proiect de consens national
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astazi ca pentru demararea procesului de regionalizare se va constitui un consiliu consultativ pentru regionalizare, format din trei grupuri de lucru - academic, societate civila, alesi locali si demnitari - precum si un comitet tehnic interministerial.

Dragnea a anuntat, intr-o conferinta de presa, demararea procesului de regionalizare - descentralizare in Romania, prezentand un memorandum adoptat de Guvern privind masurile necesare.

"Astazi incepe, oficial, unul dintre cele mai mari proiecte de consens national, care poate aduce la masa toti romanii. Este un proiect politic, national, de aceea este important sa fim mai intai romani, si apoi pesedisti, penelisti sau pedelisti", a spus Dragnea.

El a precizat ca la nivelul Ministerului Dezvoltarii se constituie Consiliul consultativ pentru regionalizare, organism cu scopul de a propune profilul viitoarelor regiuni, oferind expertiza de specialitate din domenii precum sociologie, istorie, demografie, economie, finante publice.

Acest consiliu va functiona pe trei paliere: un grup de lucru academic, alcatuit din 10 personalitati din mediul universitar si academic, care va asigura expertiza necesara conturarii profilului viitoarelor regiuni, un grup de lucru format din alesi locali si reprezentanti ai partidelor parlamentare membri ai comisiilor de specialitate din Parlament si un grup de lucru al societatii civile.

Pentru demararea procesului de elaborare a cadrului normativ se constituie Comitetul tehnic interministerial pentru regionalizare descentralizare organism cu rol tehnic, condus de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, in calitate de presedinte, si de vicepremierul Daniel Chitoiu, in calitate de vicepresedinte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
432

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
44

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
57

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...