Liberalii botoșăneni i-au făcut praf de PSD-iștii care au votat pensiile nesimțite

Liberalii botoșăneni i-au făcut praf de PSD-iștii care au votat pensiile nesimțite
Liberalii botoșăneni i-au atacat dur pe social-democrații care au votat legea privind majorarea pensiilor deputaților și senatorilor.

Co-președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, spune că ceea ce a făcut majoritatea din Parlament prin votarea acestei legi nu este altceva decât o "mită electorală".

“Se vede de la o poștă că ceea ce a făcut PSD-ul prin această lege este o mită electorală pe care PSD a oferit-o parlamentarilor în virtutea faptului de a-i ține fideli până la sfârșitul acestui mandat. Și este o mită oferită parlamentarilor lor pentru că PNL nu a votat. "Vă mai dăm ceva dar până la sfârşitul mandatului rămâneţi pe baricade". Nu se va întâmpla acest lucru. Sunt convins că în toamnă configuraţia politică va fi cu totul alta, pentru că ne ajută şi PSD şi Guvernul Ponta, un Guvern care este foarte volatil. Nu poți să dai aviz negativ pe această lege iar majoritatea PSD-UNPR-PC din Parlament să o voteze. Înseamnă că e un război între ei", a spus Cătălin Flutur.

La rândul săui, liberala Cătălina Lupașu le-a cerut parlamentarilor PSD din Botoșani să se aplece asupra adevăratelor nevoi pe care le are societatea, făcând referire la sistemul de învățământ.

“Le mulțumesc doamnelor Tamara Ciofu și Doina Federovici, domnului Andrei Dolineaschi și domnului Mihai Baltă care au susținut pensiile pentru parlamentarii obosiți de atâta muncă în Parlamentul României. Le solicit să facă front comun, așa cum au făcut pentru aceste pensii, în jurul Guvernului de așa manieră încât la 1 septembrie toată infrastructura școlară din județul Botoșani să fie reabilitată, să nu avem școli care să nu aibă autorizație de funcționare și de ce nu, să fie dotate la standarde europene. Le solicit acest lucru și îi provoc la acest demers astfel încât să demonstreze că le pasă de viitor și nu doar de trecut. S-au gândit doar la a mulțumi pe cei care au ieșit la pensie fără să se gândească la viitorul acestei țări, tânăra generație și copiii care învață în școlile românești, școli care la dotări și nu numai se află cu mult în urma țărilor europene", a spus Cătălina Lupașcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
718

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...