Legea-i lege... dar cu suspendare!

Legea-i lege... dar cu suspendare!
O tiganca a scapat de puscarie dupa ce a tras un tun de 7 miliarde de lei, ea netrecand in contabilitate veniturile obtinute in urma contractelor incheiate cu trei firme din Botosani.

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au fost indulgenti cu o persoana care a tras un tun de peste 7 miliarde de lei vechi statului roman. Elena Stanescu, de 25 de ani, din Harlau, a fost condamnata ieri de judecatori la o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, scrie Buna Ziua Iasi.

In calitate de administrator al unei firme specializate in comertul cu deseuri, aceasta a facturat importante sume de bani, iar facturile nu le-a inregistrat in contabilitate. Procurorii sustin ca ea este administratorul societatii Midal Construct SRL, iar in perioada ianuarie 2007 - martie 2008 nu a evidentiat in contabilitate veniturile obtinute in urma contractelor incheiate cu trei firme din Botosani.

Astfel, s-a sustras de la plata impozitului pe profit si a TVA aferent facturilor emise, calculat de procurori la suma de 729.000 de lei. Societatile partenere in afacerea cu deseuri metalice au virat banii in doua conturi deschise la BRD si la Banca Transilvania, dupa care Elena Stanescu i-a ridicat cash in aceeasi zi in care au fost depusi.

In fata anchetatorilor a sustinut ca acest lucru s-a intamplat din vina unei contabile pe care a avut-o la firma. A mai precizat ca nu cunoaste identitatea exacta a acesteia pentru ca a gasit-o la recomandarea cuiva si ca, de fiecare data, ii dadea actele si banii prin benzinariile din Iasi, pentru ca nu avea un birou in care se puteau intalni, mai scrie sursa citata.

In 2008, tiganca a fost condamnata de Judecatoria Iasi, pentru acelasi gen de fapta, la un an de inchisoare cu suspendare. La vremea respectiva a tras un tun de aproximativ 100.000 de lei. In martie 2009 a primit o amenda penala, tot de la Judecatoria Harlau, pentru ca s-a sustras predarii documentelor contabile cerute de Finante.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
496

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
358

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...