Legea Caloriferului se amana

Legea Caloriferului se amana
Doina Pana, ministrul pentru Dialog Social, a declarat luni seara la Romania TV ca se va amana intrarea in vigoare a legii care le interzice romanilor sa isi inchida caloriferele.

Pe fondul criticilor vehemente starnite de ideea sanctionarii celor care isi vor mai inchide caloriferele, in conditiile in care si asa facturile la intretinere sunt extrem de mari, Doina Pana, ministru delegat pentru Dialog Social a facut luni seara la Romania TV, un anunt extrem de important.

Ea a anuntat ca aplicarea asa-numitei Legi a caloriferului se va amana. "In momentul in care informatia a aparut in presa, bineinteles ca m-am interesat. Am vorbit cu domnul Ciocan. Dansul mi-a explicat ca a primit plangeri de la asociatii de proprietari, pentru doua motive. Unul ar fi ca oamenii care platesc caldura au facturi foarte mari, din motive ca unii isi inchid caldura, iar prin tevile comune ar fi ca un fel de furt de caldura de la unii la altii (...) Aceasta lege a caloriferului se amana. Va trebui sa apara un studiu, care va fi facut public, va exista o dezbatere", a declarat Doina Pana la Romania TV.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), Doru Ciocan, a fost cel care a anuntat ca se vor lua masuri impotriva celor care fac economii la agentul termic, propunand sa se interzica prin lege inchiderea caloriferelor.

"Romanii simt nevoia sa se fenteze unii pe altii, asta este gena noastra. Acum, impreuna cu institutele de cercetari din domeniu si cu facultatile de profil, vom face niste studii si analize in asa fel incat sa impunem o temperatura de confort de 20 de grade Celsius, prin reglementari legislative si sanctiuni pentru cei care nu le respecta. Vom gasi o formula matematica intr-un program de calcul si ii vom obliga prin lege pe cei care si-au inchis repartitoarele si care primesc caldura de la vecinii cu caldura pornita sa plateasca gigacaloria consumata", declarase Doru Ciocan.
acestei chestiuni deja a fost fomata si s-a apucat de treaba. Contactat de Romania TV, seful autoritatii a avut o reactie scandaloasa: nu a vrut sa explice cum se va aplica aceasta lege pentru ca jurnalistii nu sunt de specialitate si nu pot intelege.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
25

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
375

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...