Laptopul "Alex" pentru persoanele nepricepute la computere

Laptopul "Alex" pentru persoanele nepricepute la computere
Persoanele confuze sau frustrate de computere din Marea Britanie pot achiziţiona laptopul "Alex", nou lansat şi construit special pentru cei care nu sunt "prieteni" cu tehnologiile performante.

Laptopul "Alex" rulează pe platformă Linux şi este dotat cu programe simplificate de e-mail, browser web, editare de imagine şi de tip "Office" pentru redactare de documente, informează BBC News Online.

Creatorii lui "Alex" speră că laptopul şi suita sa simplă de programe se vor dovedi o alternativă populară pentru sistemele de operare Windows şi Mac.

"Alex nu este proiectat să fie un super-computer. Nu vrem să luăm o parte a pieţei actuale de computere", a spus Barney Morrison-Lyons, director pentru tehnologie la The Broadband Computer Company, realizatorul lui "Alex".

Idea din spatele laptopului "Alex" a fost să transforme utilizarea computerului într-o experienţă "simplă şi plăcuta", a declarat Andy Hudson, unul dintre fondatorii companiei.

Abonaţii "Alex" vor primi şi un stick USB care va conţine date de utilizator criptate şi care le permite să se logheze pe computerul normal de pe orice laptop "Alex". Contra unei taxe lunare, clienţii primesc un program antivirus şi 10GB spaţiu de stocare pe serverele Broadband Computer Company.

Potrivit responsabililor companiei, în dezvoltarea laptopului "Alex" au fost investite peste 2,5 milioane de euro.

"Noi suntem mici şi ştim asta", a spus celălalt fondator al companiei, Harry Drnec, care a transformat compania de energizante Red Bull într-o afacere profitabilă în Marea Britanie.

Pe lângă instrumentele de comunicare precum e-mailul, "Alex" este livrat împreună cu o suită de programe de tip "open office" care includ o versiune a programului Excel al Microsoft şi o versiune PowerPoint care permite numai vizualizarea fişierelor de acest fel.

Hudson spune că firma are intenţia să lanseze un magazin de aplicaţii pentru ca persoanele care au achiziţionat laptopul "Alex" să îi poată adăuga mai multe funcţii.

"Dacă acest plan ambiţios are succes, ar putea juca un rol important în familiarizarea unui public mai larg cu sistemul de operare Linux", consideră corespondentul BBC pe probleme tehnologice.

 

 

 


Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important de la Apele Române: Ce se întâmplă acum la Barajul de la Stânca-Costești!

astăzi, 08:11
64

Vineri, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat că România a cerut Republicii Moldova să aprobe majorarea debitului de apă eliberată din Barajul Stânca-Costeşt...

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
107

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...

Andrei Patache și-a certat jucătorii, după Poli Iași - FC Botoșani: ”I-am respectat prea mult!”

astăzi, 07:15
113

La această partidă, oaspeții nu l-au putut avea pe bancă pe antrenorul Bogdan Andone (49 de ani), care a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF (Federația Română de Fotbal) pentru ...