Laptopul "Alex" pentru persoanele nepricepute la computere

Laptopul "Alex" pentru persoanele nepricepute la computere
Persoanele confuze sau frustrate de computere din Marea Britanie pot achiziţiona laptopul "Alex", nou lansat şi construit special pentru cei care nu sunt "prieteni" cu tehnologiile performante.

Laptopul "Alex" rulează pe platformă Linux şi este dotat cu programe simplificate de e-mail, browser web, editare de imagine şi de tip "Office" pentru redactare de documente, informează BBC News Online.

Creatorii lui "Alex" speră că laptopul şi suita sa simplă de programe se vor dovedi o alternativă populară pentru sistemele de operare Windows şi Mac.

"Alex nu este proiectat să fie un super-computer. Nu vrem să luăm o parte a pieţei actuale de computere", a spus Barney Morrison-Lyons, director pentru tehnologie la The Broadband Computer Company, realizatorul lui "Alex".

Idea din spatele laptopului "Alex" a fost să transforme utilizarea computerului într-o experienţă "simplă şi plăcuta", a declarat Andy Hudson, unul dintre fondatorii companiei.

Abonaţii "Alex" vor primi şi un stick USB care va conţine date de utilizator criptate şi care le permite să se logheze pe computerul normal de pe orice laptop "Alex". Contra unei taxe lunare, clienţii primesc un program antivirus şi 10GB spaţiu de stocare pe serverele Broadband Computer Company.

Potrivit responsabililor companiei, în dezvoltarea laptopului "Alex" au fost investite peste 2,5 milioane de euro.

"Noi suntem mici şi ştim asta", a spus celălalt fondator al companiei, Harry Drnec, care a transformat compania de energizante Red Bull într-o afacere profitabilă în Marea Britanie.

Pe lângă instrumentele de comunicare precum e-mailul, "Alex" este livrat împreună cu o suită de programe de tip "open office" care includ o versiune a programului Excel al Microsoft şi o versiune PowerPoint care permite numai vizualizarea fişierelor de acest fel.

Hudson spune că firma are intenţia să lanseze un magazin de aplicaţii pentru ca persoanele care au achiziţionat laptopul "Alex" să îi poată adăuga mai multe funcţii.

"Dacă acest plan ambiţios are succes, ar putea juca un rol important în familiarizarea unui public mai larg cu sistemul de operare Linux", consideră corespondentul BBC pe probleme tehnologice.

 

 

 


Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
10

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
275

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
166

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...