Laptopul "Alex" pentru persoanele nepricepute la computere

Laptopul "Alex" pentru persoanele nepricepute la computere
Persoanele confuze sau frustrate de computere din Marea Britanie pot achiziţiona laptopul "Alex", nou lansat şi construit special pentru cei care nu sunt "prieteni" cu tehnologiile performante.

Laptopul "Alex" rulează pe platformă Linux şi este dotat cu programe simplificate de e-mail, browser web, editare de imagine şi de tip "Office" pentru redactare de documente, informează BBC News Online.

Creatorii lui "Alex" speră că laptopul şi suita sa simplă de programe se vor dovedi o alternativă populară pentru sistemele de operare Windows şi Mac.

"Alex nu este proiectat să fie un super-computer. Nu vrem să luăm o parte a pieţei actuale de computere", a spus Barney Morrison-Lyons, director pentru tehnologie la The Broadband Computer Company, realizatorul lui "Alex".

Idea din spatele laptopului "Alex" a fost să transforme utilizarea computerului într-o experienţă "simplă şi plăcuta", a declarat Andy Hudson, unul dintre fondatorii companiei.

Abonaţii "Alex" vor primi şi un stick USB care va conţine date de utilizator criptate şi care le permite să se logheze pe computerul normal de pe orice laptop "Alex". Contra unei taxe lunare, clienţii primesc un program antivirus şi 10GB spaţiu de stocare pe serverele Broadband Computer Company.

Potrivit responsabililor companiei, în dezvoltarea laptopului "Alex" au fost investite peste 2,5 milioane de euro.

"Noi suntem mici şi ştim asta", a spus celălalt fondator al companiei, Harry Drnec, care a transformat compania de energizante Red Bull într-o afacere profitabilă în Marea Britanie.

Pe lângă instrumentele de comunicare precum e-mailul, "Alex" este livrat împreună cu o suită de programe de tip "open office" care includ o versiune a programului Excel al Microsoft şi o versiune PowerPoint care permite numai vizualizarea fişierelor de acest fel.

Hudson spune că firma are intenţia să lanseze un magazin de aplicaţii pentru ca persoanele care au achiziţionat laptopul "Alex" să îi poată adăuga mai multe funcţii.

"Dacă acest plan ambiţios are succes, ar putea juca un rol important în familiarizarea unui public mai larg cu sistemul de operare Linux", consideră corespondentul BBC pe probleme tehnologice.

 

 

 


Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Urmărire în trafic, șofer scos din mașină și imobilizat de polițiștii de la Rutieră

astăzi, 13:21
37

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au efectuat, în cursul zilei de marți, semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto nu s-a conformat, continu&aci...

Povestea neștiută a buricului, varianta ”ilegală” a cașcavalului de Săveni

astăzi, 12:47
173

Mihai Ghiduc a documentat istoria cașcavalului de Săveni. Și nu întâmplător, spune el.”Mi-am petrecut copilăria în Săveni și merg acolo de câteva ori pe an, &i...

Demn de filmele de comedie: Botoșănean prins drogat după ce s-a prezentat singur la Poliție

astăzi, 12:01
157

Marți, 3 octombrie 2023, la sediul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier s-a prezentat un tânăr de 22 de ani, din municipiul Botoșani, pentru a declara faptul că a fost implicat &i...