450 de radare nedetectabile, in Romania

450 de radare nedetectabile, in Romania
Aproape 450 de radare nedetectabile de dispozitivele comercializate pe piata romaneasca vor fi distribuite politiei rutiere din toata tara, din care 150 au ajuns deja in judete in care rata accidentelor grave este foarte ridicata.

Potrivit unor oficiali ai Inspectorstului General al Politiei Romane (IGPR), in momentul de fata, 150 de astfel de radare nedetectabile au fost distribuite de la inceputul anului, in judete in care rata accidentelor grave este foarte ridicata, iar pana la sfarsitul lunii martie toate unitatile de politie rutiera vor fi echipate.

Noile aparate radar sunt montate pe autotursime Dacia Logan si sunt capabile sa filmeze 60 de ore neintrerupt. Astfel, se monitorizeaza orice fel de greseala in trafic, inclusiv comportamentul politistului.

Echipamentele de supraveghere video a traficului sunt ultraperformante, sustin oficialii IGPR, iar in functie de pozitionare, nu pot fi detectate de aparatele antiradar sau sunt detectate prea tarziu. Practic, antiradarele care se gasesc pe piata pot detecta noile radare ale Politiei de la aproximativ 20 de metri, cand deja este prea tarziu.

Sursele mai sus citate au explicat, pentru NewsIn, ca radarele sunt dotate cu telecomenzi, astfel incat politistul care a oprit un sofer in trafic poate actiona pornirea camerei cu telecomanda, pentru continuarea supravegherii traficului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta Treime

astăzi, 08:32
25

De Sfanta Treime, Biserica Ortodoxa prăznuiește pe Sfântul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, la Sinaxarul Utreniei din Lunea Cincizecimii:„Î...

Ce soluții are Guvernul pentru a majora salariile profesorilor. „E posibil să vedem că se va ajunge la un compromis”

Duminică, 4 Iunie 2023
250

Consultantul fiscal Dan Schwartz a vorbit, în cadrul interviului din emisiunea „În Fața Ta” de la Digi24, despre posibilitatea ca bugetul de stat să suporte o creștere de 25...

O femeie a fost internată de urgență, după ce a băut o substanță toxică

Duminică, 4 Iunie 2023
400

O bătrână de 85 de ani, din Dorohoi, a ajuns în stare critică la Urgenţe după ce s-a intoxicat cu o substanţă necunoscută.Femeia a fost adusă iniţial de familie la Spitalul ...