450 de radare nedetectabile, in Romania

450 de radare nedetectabile, in Romania
Aproape 450 de radare nedetectabile de dispozitivele comercializate pe piata romaneasca vor fi distribuite politiei rutiere din toata tara, din care 150 au ajuns deja in judete in care rata accidentelor grave este foarte ridicata.

Potrivit unor oficiali ai Inspectorstului General al Politiei Romane (IGPR), in momentul de fata, 150 de astfel de radare nedetectabile au fost distribuite de la inceputul anului, in judete in care rata accidentelor grave este foarte ridicata, iar pana la sfarsitul lunii martie toate unitatile de politie rutiera vor fi echipate.

Noile aparate radar sunt montate pe autotursime Dacia Logan si sunt capabile sa filmeze 60 de ore neintrerupt. Astfel, se monitorizeaza orice fel de greseala in trafic, inclusiv comportamentul politistului.

Echipamentele de supraveghere video a traficului sunt ultraperformante, sustin oficialii IGPR, iar in functie de pozitionare, nu pot fi detectate de aparatele antiradar sau sunt detectate prea tarziu. Practic, antiradarele care se gasesc pe piata pot detecta noile radare ale Politiei de la aproximativ 20 de metri, cand deja este prea tarziu.

Sursele mai sus citate au explicat, pentru NewsIn, ca radarele sunt dotate cu telecomenzi, astfel incat politistul care a oprit un sofer in trafic poate actiona pornirea camerei cu telecomanda, pentru continuarea supravegherii traficului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
481

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
202

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
154

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...