450 de radare nedetectabile, in Romania

450 de radare nedetectabile, in Romania
Aproape 450 de radare nedetectabile de dispozitivele comercializate pe piata romaneasca vor fi distribuite politiei rutiere din toata tara, din care 150 au ajuns deja in judete in care rata accidentelor grave este foarte ridicata.

Potrivit unor oficiali ai Inspectorstului General al Politiei Romane (IGPR), in momentul de fata, 150 de astfel de radare nedetectabile au fost distribuite de la inceputul anului, in judete in care rata accidentelor grave este foarte ridicata, iar pana la sfarsitul lunii martie toate unitatile de politie rutiera vor fi echipate.

Noile aparate radar sunt montate pe autotursime Dacia Logan si sunt capabile sa filmeze 60 de ore neintrerupt. Astfel, se monitorizeaza orice fel de greseala in trafic, inclusiv comportamentul politistului.

Echipamentele de supraveghere video a traficului sunt ultraperformante, sustin oficialii IGPR, iar in functie de pozitionare, nu pot fi detectate de aparatele antiradar sau sunt detectate prea tarziu. Practic, antiradarele care se gasesc pe piata pot detecta noile radare ale Politiei de la aproximativ 20 de metri, cand deja este prea tarziu.

Sursele mai sus citate au explicat, pentru NewsIn, ca radarele sunt dotate cu telecomenzi, astfel incat politistul care a oprit un sofer in trafic poate actiona pornirea camerei cu telecomanda, pentru continuarea supravegherii traficului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
287

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
838

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
173

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...