Laptele şi lactatele vor fi clar delimitate pe rafturile magazinelor, conform unei legi adoptate de Parlament

Laptele şi produsele din lapte vor fi clar delimitate pe rafturile magazinelor, iar cele cu adaosuri de grăsimi vegetale vor avea spaţii separate – prevede o lege adoptată miercuri de Parlament.

Conform noilor prevederi, termenul de lapte va fi acceptat doar pentru produsele care conţin acest ingredient de origine anaimală, astfel că denumiri precum lapte de migdale sau de soia nu vor mai putea fi folosite.

De asemenea, apare obligaţia ca pe etichetele produselor să apară informaţii privind ţara de origine sau a locului din care provin laptele sau produsele lactate, dar şi ingredientele primare folosite. Deputata PSD Raluca Dumitrescu spune că proiectul de lege iniţiat de social-democraţi corespunde reglementărilor europene în domeniu, conform Rador.

Şi AUR salută adoptarea proiectului de lege. Deputatul partidului Dumitru Flucuş consideră că se impun însă şi alte măsuri pentru susţinerea producţiei interne de lapte.

Potrivit proiectului de lege, produsele de lapte cu adaos de grăsimi vegetale vor trebui comercializate pe rafturi bine delimitate şi semnalizate vizibil pentru cumpărători. Totodată, apare obligaţia ca meniurile unităţilor de alimentaţie publică să menţioneze toate produsele lactate fabricate cu grăsimi sau proteine.

 

Spune-ne opinia ta