Lansare de proiecte educaţionale şi programe comunitare la Şcoala Gimnazială 11 Botoşani FOTO

Lansare de proiecte educaţionale şi programe comunitare la Şcoala Gimnazială 11 Botoşani FOTO
La începutul acestei săptămâni, a avut loc lansarea a două proiecte europene la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani.

Este vorba despre un parteneriat multilateral intitulat "Cultural Bridges To the Future", realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, Programul Sectorial Comenius. "Cultural Bridges To the Future" se va desfăşura în parteneriat cu şcoli din Ungaria, Cipru, Letonia, Turcia şi Italia în perioada 2012-2014. Coordonator de proiect este Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani.

Proiectul îşi propune promovarea educaţiei interculturale cu accent pe cunoaştere şi respect reciproc faţă de diversitatea culturală şi lingvistică a societăţii şi dezvoltarea unei cunoaşterii colaborative în rândul elevilor cu ajutorul instrumentelor TIC.

"În urma derulării acestui proiect elevii noştri îşi vor îmbogăţi cunoştinţele generale despre ţările partenere şi valorile lor culturale, îşi vor îmbunătăţi competenţele digitale şi cele de comunicare în limba engleză, vor dezvolta noi abilităţi sociale de adaptare la medii multiculturale", a precizat prof. coordonator Cristina Aioniţoaei.

Al doilea proiect, intitulat "Media Changemakers" realizat cu sprijinul Academiei Şcolilor Central Europene, o iniţiativă a Fundaţiei ERSTE, coordonată de Interkulturelles Zentrum în cooperare cu VČELÍ DOM din Slovenia este în parteneriat cu "St. Kiril and Metodij" School din Bitola, Macedonia.

Scopul proiectului este valorificarea potenţialului informativ-formativ al mass-media şi dezvoltarea gândirii critice a elevilor pentru minimalizarea efectelor negative ale acesteia.

Dintre principalele activităţi menţionăm: prezentări realizate de către elevii români şi macedoneni cu ajutorul programului Prezi, ateliere de jurnalism media  sub îndrumarea a doi specialişti ai Centrului ED, dezbateri cu elevii şi părinţii "Pro şi Contra Internet", concursuri de fotografie şi două reuniuni de proiect, la Botoşani în luna octombrie a acestui an şi la Bitola, în luna februarie 2013.

Acest proiect a debutat cu Aces Kick-off Meeting, de la Laško, Slovenia din 24-28 septembrie 2012. La această întâlnire au participat 280 de elevi şi profesori din şcolile din Europa Centrală şi de Est care au obţinut finanţare, în runda septembrie 2012- martie 2013.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
6

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
53

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...