”Lady in red” sau Bătrâna Dacie la RAR Botoşani: Vechimea nu înseamnă nimic atunci când există pasiune - Foto

Dacia a fost versiunea românească a automobilului Renault 12 și a reprezentat una dintre primele încercări ale României de a produce în masă propriile autovehicule.

Inspectorii RAR Botoşani au avut parte de o maşină sută la sută românească.

"De multe ori, atunci când ne referim la o astfel de mașină, folosim sintagma “bătrâna Dacie”, dar celei din imagini nu credem că i s-ar potrivi. Poate, mai degrabă, “lady in red”. În ciuda celor aproape 50 de ani trecuți de la data fabricației, acest autovehicul adus de proprietar la RAR Botoșani demonstrează că vechimea nu înseamnă nimic atunci când există pasiune", au scris cei de la Registul Auto Român (RAR )pe Facebook.



Dacia 1300 este un automobil produs în România de către compania Dacia (cunoscută acum sub numele de Automobile Dacia S.A.) în perioada 1969-2004. Acesta este o versiune românească a automobilului Renault 12 și a reprezentat una dintre primele încercări ale României de a produce în masă propriile autovehicule.

Dacia 1300 a fost lansată pentru prima dată în 1969 în fabrica Dacia din Mioveni, România. A fost un automobil de familie conceput pentru a fi accesibil pentru majoritatea populației.

Dacia 1300 a fost dezvoltată pe baza modelului Renault 12 și avea un design similar. Era disponibilă în mai multe variante, inclusiv sedan cu patru uși, break și variante cu cinci uși. Mașina era echipată cu un motor pe benzină cu patru cilindri și avea tracțiune față.

A devenit rapid populară în România datorită prețului accesibil și a durabilității sale. A fost adesea folosită ca mașină de familie și pentru transportul public.

Pe parcursul anilor, Dacia 1300 a suferit numeroase îmbunătățiri și actualizări, inclusiv îmbunătățiri la nivelul motorului și caroseriei. Modelul a fost denumit ulterior Dacia 1310 și apoi Dacia Solenza.

Producția Dacia 1300 a încetat în 2004, când a fost înlocuită cu modele mai moderne produse de Dacia. Cu toate acestea, mașinile Dacia 1300/1310 rămân în continuare populare în România, unele dintre ele fiind folosite și în prezent.






(Foto: Facebook / Rar Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

astăzi, 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:50

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, intenționează să organizeze în ultima săpt...

Activități cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, desfășurate în două licee din Botoșani!

astăzi, 17:20

Această inițiativă face parte din campania de informare și prevenire „Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”. „Evenimentele dedicate marcării Zilei Europeane &I...