La multi ani, SMURD Botosani: Ei lupta pentru viata noastra!

La multi ani, SMURD Botosani: Ei lupta pentru viata noastra!
"Cine salvează o viaţă salvează o lume!", este deviza paramedicilor botoşăneni care, prin profesionalism şi curaj, au pus mai presus de propria viaţă pe cele ale victimelor ce trebuiau salvate.

Vulnerabil si neputincios in fata mortii, speriat si deseori fara speranta. Acesta este pacientul pe care paramedicii de la SMURD il intalnesc in fiecare zi sau noapte.

Pe 16 decembrie, in urma cu un an, paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Botoşani isi incepeau misiunea de a salva vieti si de a fi alaturi de cei aflati in suferinta.

Primul apel pentru SMURD a fost primit prin 112 în data de 16 decembrie, la ora 16.05, la câteva ore de la operaţionalizarea serviciului. Un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din localitatea Tulbureni, trebuia să ajungă urgent la spital. Suferea de insuficienţă respiratorie şi viaţa îi era pusă în pericol. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.

A trecut un an de când salvatorii in uniforme rosii sunt alături de cetăţenii judeţului aflaţi în suferinţă.

Chiar daca sistemul sanitar romanesc sufera un "handicap" in comparatie cu cel din multe alte tari, iar salariile sunt mici, cei care au nobila misiune de a salva vieti pun mai presus de orice viata pacientilor.



Zilnic, zeci de persoane sunt asistate de SMURD Botoşani. De la copii la vârstnici, de la oameni de afaceri la nevoiaşi, toţi au simţit măcar o dată în viaţă cât de importantă este munca acestor oameni. Luptă mereu cu timpul pentru fiecare viaţă de om. Nu asteapta recunostina de la cei pe care i-au salvat, dar se simt bine cand ii intalnesc si vad ca sunt bine.

Unele intervenţii durează ore în şir. Sunt în alertă indiferent dacă e zi sau noapte. Lucrează la lumina reflectoarelor, indiferent de câte grade sunt afară, dar îşi fac meseria ca adevăraţi profesionişti.

Dincolo de uniforma rosie si de taria in fata tragediilor, salvatorii raman oameni care lupta pentru vietile semenilor lor. Fiecare apel la 112 inseamna o lupta contracronometru.

Sub deviza "Cine salvează o viaţă salvează o lume", paramedicii botoşăneni vor continua să-şi facă datoria ca adevăraţi salvatori, indiferent de riscurile la care se expun.

În primul an de la funcţionare, SMURD Botosani a avut peste 2.600 de misiuni.

La multi ani paramedicilor botosaneni, multa putere de munca si curaj!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
23

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
63

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
287

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...