La Botoșani, un locuitor din patru are mașină! Pe drumuri avem aproape cu 10.000 de mașini mai mult decât anul trecut!

La Botoșani, un locuitor din patru are mașină! Pe drumuri avem aproape cu 10.000 de mașini mai mult decât anul trecut!

Botoșaniul a devenit un județ în care un locuitor din patru are mașină în proprietate personală! Datele au fost făcute publice astăzi la Prefectura Județului Botoșani în cadrul unei întâlniri a membrilor  Comisiei Judeţene privind activităţile de instruire şi examinare a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere.

Practic, astăzi, 30 septembrie 2019, în parcul auto figurează 104.033 vehicule înmatriculate, cu 8.520 mai mult faţă de trimestrul similar al anului trecut şi cu 2.795 mai mult faţă de trimestrul precedent.

Creşteri au fost înregistrate şi în ce priveşte numărul de vehicule autorizate provizoriu pentru circulaţie, 2.496, cu 803 mai multe faţă de trimestrul analizat anterior, dar şi în ce priveşte numărul de certificate de înmatriculare emise, 6.433, cu 2.010 mai multe, comparativ cu perioada precedentă.

Membrii Comisiei Judeţene privind activităţile de instruire şi examinare a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere s-au întrunit azi într-o şedinţă condusă de subprefectul Daniela Lozneanu și au analizat mai multe aspecte ale acestui domeniu de activitate, de la statistica promovabilităţii la prima examinare, la situația parcului auto, a numărului de posesori permise conducere şi până la situația candidaţilor examinaţi pentru obţinerea permisului de conducere .

În ultimele trei luni, numărul candidaţilor examinaţi, la proba teoretică, a crescut cu 946, de la 3.623 candidaţi înregistraţi în perioada martie – iunie 2019, la 4.569. Din aceştia, 2.530 au fost declaraţi admişi.

Şi numărul candidaţilor care au susţinut şi examenul auto traseu a crescut, comparativ cu trimestrul precedent. De la 2.903, în perioada iunie – septembrie au fost înregistraţi 3.403 candidaţi, admişi fiind declaraţi 2.472.

“Toate aceste date indică faptul că judeţul Botoşani se află peste media naţională ca promovabilitate, atât la proba teoretică cât şi la traseu”, a conchis subprefectul Daniela Lozneanu.

În ce priveşte numărul posesorilor de permise de conducere, dacă în trimestrul precedent erau înregistraţi 132.254 de persoane, acum sunt 133.897! Asta ar înseamnă practic că doi din cinci botoșăneni au carnet de conducere!

O altă chestiune discutată în cadrul şedinţei de azi a făcut referire şi la programarea cursanţilor pentru susţinerea probei teoretice, în vederea obţinerii permisului de conducere.

Potrivit şefului Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, comisar şef Marian Ciornea, aproape în fiecare zi de examinare sunt în jur de 40 de programări artificiale, candidaţi care nu se prezintă, blocând astfel accesul unui alt candidat dornic să susţină examenul.

Printre cele discutate s-au numărat şi neconcordanţele în semaforizare, evitarea arterelor principale la orele dimineţii, de către maşinile de şcoală, cât şi pe drumurile naţionale europene, fiind trasată şi o propunere către municipalitate ca marcajele rutiere să fie executate în afara orelor de vârf.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
89

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
141

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...