La Botosani, toate pensiile se vor plati la termen. Proteste in tara!

La Botosani, toate pensiile se vor plati la termen. Proteste in tara!
Reprezentantii Casei Judetene de Pensii Botosani au discutat cu cei de la oficiile postale si le-au transmis ca la nivelul judetului pensiile vor ajunge la toti pensionarii la termenele care erau stabilite si pana acum, fara a fi intarzieri.

Asigurarea din partea CJP vine in contextul protestelor angajatilor Postei Romane, declansate la nivelul tarii.

In mai multe judete, angajatii Postei au oprit lucrul, iar factorii refuza sa iasa pe teren. Angajatii se plang ca muncesc mult pe salarii mici si in conditii proaste.

Greva postasilor a starnit ingrijorare in randul pensionarilor, care se tem ca pensiile ar putea ajunge cu intarziere luna aceasta.

Ponderea cheltuielilor salariale raportata la veniturile Postei Romane a crescut in perioada 2009 - 2012 de la 63% la 71%, comparativ cu o medie de 51% la operatorii postali din Europa, situatie care afecteaza competitivitatea companiei in contextul liberalizarii pietei serviciilor postale.

In acelasi timp, volumul prestatiilor postale a scazut continuu in perioada 2009 - 2012, inscriinduse intr-un trend global determinat de evolutia tehnologica si dezvoltarea comunicatiilor online.

"Conducerea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) a incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Po?tali din Romania (SLPR), in septembrie 2012, un acord ce prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normarii efectuate in anul 2011", se arata intr-un comunicat al CNPR transmis "in contextul aparitiei unor manifestari neautorizate ale salariatilor din unele subunitati postale".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...