La Botoșani: Protest cu zeci de polițiști în poarta Penitenciarului (foto, video)

Angajații Penitenciarului din Botoșani au ieșit la protest, joi dimineață, fiind nemulțumiți de faptul că nu li se aplică Legea salarizării în mod unitar. Această acțiune de pichetare vine în urma celei desfășurate miercuri de către angajații Poștei Române.

La Botoșani: Protest cu zeci de polițiști în poarta Penitenciarului (foto, video)

Joi dimineață, începând cu ora 09:00, zeci de polițiști de penitenciar au ieșit la protest în fața unității de detenție din municipiul Botoșani.

„Înarmați” cu pancarte și vuvuzele, angajații Penitenciarului din Botoșani și-au exprimat nemulțumirile față de nivelul salarizării, dar și față de problema deficitului de personal.

„Deblocarea posturilor vacante întrucât atât la nivel de sistem, cât și la nivelul Ministerului Afacerilor de Interne ne întâlnim cu un deficit de personal acut. Am ajuns ca un agent să muncească pe o secție cu 200 de deținuți. Este foarte, foarte greu... de aceea, noi astăzi solicităm guvernanților să se aplece către noi și să respecte legea și pentru noi”, a declarat Răzvan Chilărașu, prim-vicepreşedintele Federaţiei Polițiștilor din Penitenciar.

Angajații Penitenciarului spun că sunt colegi din sistem care au zile de concendiu restante din anii trecuți și nici nu beneficia de ele, deoarece nu există colegi care să le acopere activitatea.

„Ne confruntăm cu un deficit mare de personal. Suntem suprasolicitați cu atribuțiile pe care trebuie să le îndeplinim zi de zi. Avem nevoie de ajutor, avem nevoie de personal nou încadrat. Solicităm să fie deblocate toate posturile vacante și să se facă încadrări de personal astfel încât să asigurăm o bună desfășurare a activităților pe care trebuie să le efectuăm de zi cu zi. De asemenea, sunt mulți colegi care în momentul de față au zile de concediu restante din anii trecuți, deoarece nu există personal care să acopere perioada de concediu și să ne putem desfășura activitatea așa cum ar trebui”, a precizat și agent de poliție Radu Cornelia Alexandrina.

Mai mult decât atât, protestatarii cer actualizarea normei de hrană și a normei de echipare. Dacă doleanțele nu le sunt ascultate, polițiștii amenință cu neefectuarea orelor suplimentare.

„Avem un deficit mare de personal. Să știți că avem un om venit în sistem raportat la trei oameni plecați din sistem prin demisionări, pensionări, transferuri în alte sectoare de domeniu public. Drepturile salariale nu ne-au fost îndeplinite absolut deloc conform legii în vigoare. Norma de echipare să știți că este la jumătate față de orice altă structură în prezent. Pentru alte structuri am înțeles că deja se pregătește dublarea acestei norme de echipare. Noi ne cerem măcar drepturile prevăzute prin lege. Acestea sunt plafonate în fiecare lună decembrie pentru anul următor. Norma de hrană la fel, aceeași problemă, noi trebuie să rămânem cu aceeași normă de hrană de peste 10 ani. Nu este în regulă. Suntem foarte aglomerați cu munca, suntem supraaglomerați, trebuie să facem ore suplimentare în continuare. Vom refuza efectuarea orelor suplimentare până în momentul în care ne sunt îndeplinite toate drepturile salariale și materiale”, a declarat Matei Denis Paul, agent în cadrul Penitenciarului de peste trei ani de zile.

 

 

 

 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
949

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9305

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...