La Botoșani cruzimea față de animale nu are limite

La Botoșani cruzimea față de animale nu are limite

Cruzimea unor oameni față de animale pare uneori desprinsă din filmele de groază iar gândul că cineva poate mutila atât de rău un biet suflet nevinovat nu face decât să ne gândim că omenirea nu a evoluat prea mult.

Nu ținem cont nici de suferința bietelor suflete, nici de eforturile pe care medicii și oamenii obișnuiți le fac pentru salvarea lor. Cel mai recent exemplu este cel al unui cățeluș găsit de echipa medicilor veterinari din cadrul clinicii Trio.vet pe străzile din Curtești.

Cățelușul avea o rană imensă în jurul gâtului, ce îi cuprindea și una dintre urechi, provocată de o sârmă rămasă de la un laț din care, cel mai probabi, a scăpat.

După câteva zile de operații și tratament, miracolul s-a produs pentru acest cățeluș, chiar dacă în continuare a rămas cu o traumă psihică semnificativă. Prin efortul medicilor, acesta a primit șansa unei vieți mai bune.

Povestea lui a stârnit un val de compasiune în rândul populație care urmărește cu interes evoluția lui pe rețelele de socializare a cabinetului veterinar. În loc de concluzii, se poate spune că este revoltător că în secolul XXI asemenea acte de cruzime încă se mai întâmplă, în ciuda eforturilor de informare și sensibilizare din partea ONG-urilor locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Lucrările de artă ale unei pictorițe din Iași, expuse la Memorialul Ipotești

astăzi, 11:45
48

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii  „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Muzeul de Istorie  „Vasile Pârvan” din Bârlad, va găzd...

ANM: Un nou Cod Galben de ploi valabil pentru județul Botoșani, până joi dimineața

astăzi, 10:45
256

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o nouă atenționare meteorologică de tip COD GALBEN valabilă pentru județul Botoșani.Conform specialiștilor, avertizarea es...

Pompierul SAM, prietenul copiilor, ajunge săptămâna viitoare într-o comună din Botoșani

astăzi, 10:15
60

Pompierii botoşăneni vor ajunge marți, 10 august 2021, la ora 9:00, pe terenul de sport din comuna Cristești (vis-a-vis de Căminul Cultural), promovând campania “Un cămin sigur pentr...