Kelemen: Functionarii publici s-ar putea sa nu mai fie nevoiti sa returneze sporurile incasate

Kelemen: Functionarii publici s-ar putea sa nu mai fie nevoiti sa returneze sporurile incasate
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca in sedinta coalitiei s-a decis depunerea in Parlament a proiectului de lege privind exonerarea de la plata a functionarilor publici care au incasat in 2009 si 2010 diverse sporuri si pe care ar fi trebuit sa le returneze in urma deciziei Curtii de Conturi, scrie Mediafax.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astazi, ca functionarii publici care au incasat sporurile nu sunt vinovati deoarece acestea au fost stabilite prin contracte colective de munca, avizate de autoritati ca fiind plati legale.

"Am discutat in coalitie propunerea UDMR privind exonerarea de la plata a functionarilor publici din administratia locala care au fost obligati prin decizii ale Curtii de Conturi sa dea inapoi sporurile incasate pe baza contractelor colective de munca incheiate in 2009 si 2010. S-a decis ca proiectul nostru sa fie depus luni sau marti la Senat din partea coalitiei si vom cere procedura de urgenta, urmand sa rezolvam aceasta problema prin lege. Functionarii publici nu au nicio vina ca au primit aceste sporuri prin contractele colective de munca pe baza semnaturilor de la ITM-urile din judete, cu stiinta tuturor si cu convingerea ca este o plata legala", a spus Kelemen.

Potrivit lui Kelemen, in urma acestui demers bugetul de stat nu va pierde niciun leu si nici nu va creste deficitul.

"Nu trebuie sa luam bani de la nimeni, sumele de recuperat nu erau prevazute ca venituri la bugetul de stat pe 2012. Nu va creste nici deficitul", a afirmat Kelemen.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ceruse, in 23 ianuarie, in sedinta coalitiei, o amnistie fiscala pentru functionarii publici din administratiile locale care au incasat diverse sporuri in conformitate cu contractele de munca, fiind apoi obligati de Curtea de Conturi sa restituie banii, sustineau surse din Uniune.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
130

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
155

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
238

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...