Judecătorii de la Tribunalul Bacău au decis să anuleze hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență prin care se închideau restaurantele și cafenelele

Judecătorii de la Tribunalul Bacău au decis să anuleze hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență prin care se închideau restaurantele și cafenelele

Judecătorii din Bacău au decis să anuleze hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență prin care se închideau restaurantele și cafenelele. Momentan, măsura este suspendată, dar decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă și poate fi contestată cu recurs.

„Instanța a dispus măsuri graduale din partea CJSU în pandemie. Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Horeca, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităților și abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecințe dintre cele mai nefaste“, precizează judecătorii băcăuani.

Totodată, judecătorii au cerut emiterea unei noi hotărâri care trebuie să conțină măsuri treptate de combatere a pandemiei în privința industriei locale Horeca. Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă și poate fi contestată.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a declarat că decizia instanței este un prim mare pas înainte în direcția respectării drepturilor acestor antreprenori.

„La momentul respectiv, am propus în ședința CJSU un set de măsuri graduale, convenit cu reprezentanții Horeca, însă comitetul nu a vrut să țină seama de acestea. Pe cale de consecință, reprezentanții HoReCa au acționat în instanță CJSU, obținând decizia previzibilă de astăzi.

E un prim mare pas înainte în direcția respectării drepturilor acestor antreprenori, dar și în privința elaborării unui plan coerent și eficient de măsuri anti-Covid19, care să nu ducă la faliment afacerile locale și-așa lovite de pandemie” a spus Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

În multe localități din România, restaurantele, cafenelele și barurile s-au închis în urmă cu trei săptămâni, deoarece rata de incidență a trecut de 3 la mia de locuitori.

Prin urmare, mulți propietari au băgat mai bine de jumătate dintre anagajați în șomaj tehnic. Guvernul oferă o indemnizație de 75% din salariul brut tuturor celor care au intrat în șomajul tehnic, dar acest venit lunar nu acoperă toate necesitățile unui om.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
23

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
74

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
50

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...