Joia viitoare, sindicalistii Cartel Alfa picheteaza Prefectura Botosani

Joia viitoare, sindicalistii Cartel Alfa picheteaza Prefectura Botosani

 MARIUS OROSANU, presedinte Cartel Alfa Botosani  

Pe 11 iunie, presedintele Cartel Alfa a anuntat ca 200 de membri de sindicat vor picheta Prefectura Botosani.

"Vom organiza un protest sub forma unei pichetări care va avea loc joi, pe data de 11 iunie 2009, între orele 11.00 şi 12.00. O adunare publică în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Botoşani. Noi am anunţat deja, în adresa pe care am făcut-o în vederea autorizării adunării publice, un număr de 150-200 de membri, faţă de obişnuitul 20 de membri care era până acum", a declarat Marius Orosanu, presedintele Cartel Alfa Botosani.

Numarul mare de protestatari este motivat de faptul că solicitarea sindicatelor afiliate la Cartel Alfa a fost de a nu mai merge cu câte un singur reprezentant din fiecare organizaţie, ci de a putea permite mai multor bugetari sindicali să participe la această formă de protest.

Potrivit presedintelui Cartel Alfa, protestul vizează, în special, măsurile anticriză pe care Guvernul trebuia să le ia până în prezent, măsuri anticriză discutate între patronate şi sindicate la sfârşitul anului trecut, care trebuiau să fie luate până în prezent.

"Din punctul nostru de vedere, Guvernul încă se bâlbâie atunci când trebuie să aplice aceste măsuri, ceea ce nu face altceva decât să crească tensiunea în rândul salariaţilor atât prin nesiguranţa locurilor de muncă, cât şi prin unele măsuri de restructurare, reorganizare, necorelată cu măsuri de protecţie socială", a spus Marius Oroşanu.

În afara acestui protest, în ziua de 12 iunie, între orele 09.00-15.00, la nivel naţional, Cartel Alfa organizează o grevă de solidaritate cu Uniunea Sindicatelor Miniere Bucovina din Suceava.

"Practic este mai mult vorba despre un semnal – această grevă de solidaritate nu face altceva decât să meargă în continuarea protestului de pe data de 11, şi să tragă un semnal că vom fi solidari cu toate sindicatele şi cu toţi lucrătorii care vor ajunge într-o situaţie de restructurare, reorganizare, disponibilizare şi categoric, la rândul lor, aceştia vor fi alături de noi când vom ajunge într-o situaţie similară. După protestul din data de 11 şi greva de solidaritate din data de 12, vom continua partea de transmitere de cărţi poştale", a spus Oroşanu.

Sindicatele componente ale Cartel Alfa şi membrii de sindicat din cadrul acestor sindicate vor transmite către Guvernul României, simbolic, acest mesaj ca sindicalistii isi apara drepturile în stradă, prin intermediul cărţilor poştale.

O ultimă acţiune, tot legată de pachetul de proteste privitor la măsurile anticriză, va fi transmitere de scrisori către preşedintele României, primul ministru şi către toţi senatorii şi deputaţii din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
24

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
373

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...