Joacă periculoasă: 11 tone de furaje şi 19 arbori, arşi într-un incendiu provocat de un copil de 9 ani!

Joacă periculoasă: 11 tone de furaje şi 19 arbori, arşi într-un incendiu provocat de un copil de 9 ani!
Două familii din satul Coşuleni, comuna Băluşeni, au rămas fără o parte din hrana pentru animale în urma unui incendiu  provocat de nepotul uneia dintre ele, în vârstă de 9 ani.

Flăcările au cuprins şi 19 arbori (salcâmi şi pruni), existând pericolul să se extindă şi la clădirile din cele două gospodării. S-a întâmplat luni, 8 septembrie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 13.00. Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 16 pompieri militari, voluntari şi cetăţeni, aproape două ore.
         
În total, la cele două familii, au ars 11 tone de furaje, 19 arbori şi 10 m.l. dintr-un gard de lemn, pagubele fiind estimate la cca. 2.500 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 65.000 de lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
39

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
42

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
82

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...