Jandarmi chemați să intervină din cauza câinilor comunitari agresivi!

În primele nouă luni ale acestui an, la Inspectoratul de Jandarmi JudeÅ£ean BotoÅŸani au fost înregistrate peste 290 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 , prin care cetăţenii au sesizat producerea unor fapte antisociale.

Cele mai multe apeluri au sesizat agresiuni ÅŸi loviri, scandaluri în locuri publice, scandal în familie, ameninţări cu acte de violenţă, cazuri de tulburare a ordinii publice, precum ÅŸi situaÅ£ii de pericol, generate în special de câinii comunitari cu comportament agresiv.

În toate aceste cazuri, jandarmii au intervenit cu operativitate, pentru îndepărtarea stării de pericol, protejarea persoanelor aflate în astfel situaÅ£ii, fiind luate măsurile legale faţă de cei care care au încălcat prevederile legale, pornind de la sancÅ£iuni contravenÅ£ionale ÅŸi până la întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală, în cazul constatării de infracÅ£iuni.

În afara acestor situaÅ£ii, jandarmii au intervenit ÅŸi în cooperare cu lucrători de poliÅ£ie la sesizările primite prin apel 112. De asemenea, au existat ÅŸi persoane care au apelat în mod nejustificat numărul unic de urgenţă 112, faptă care constituie contravenÅ£ie ÅŸi se sancÅ£ionează cu amendă, în cuantum de la 100 la 500 lei.

Recomandăm cetăţenilor să apeleze cu încredere numărul 112, pentru a putea interveni în sprijinul acestora, în vederea asigurării unui climat civilizat de ordine ÅŸi siguranţă publică.

Sesizările cetăţenilor vin în întâmpinarea scopului misiunilor specifice executate de efectivele de jandarmi, pe segmentul asigurării ordinii ÅŸi liniÅŸtii publice ÅŸi menÅ£inerii unei stări de normalitate.

Comunicat de presă Inspectoratul Județean de Jandarmi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...