Electorală: Certificate de naștere GRATIS pentru copiii din diaspora, anunțul făcut de Victor Ponta

Guvernul va elimina taxele consulare solicitate pentru certificatele de naÈ™tere ale copiilor născuÈ›i în străinătate, condiÈ›ia fiind ca acestea să fie întocmite în termen de È™ase luni de la naÈ™tere, a anuntat premierul Victor Ponta la începutul È™edintei de Guvern de astăzi.

"Românii care fac procedurile privind certificatele de naÈ™tere, timp de È™ase luni nu plătesc niciun fel de taxe"

"Dacă È™ase luni nu vor să îi declare fără niciun fel de taxă, sigur că vor plăti taxa aceea mare care e È™i azi", mai a spus premierul.

Acesta a mai spus că documentele de călătorie pentru copiii de până la È™ase ani vor fi gratuite.

Victor Ponta a postat È™i pe pagina sa de facebook următorul mesaj: "Ca un semnal pozitiv privind copiii din diaspora, eliminăm toate taxele consulare pentru românii care fac procedurile necesare pentru certificatele de naÈ™tere, pentru o perioadă de până la 6 luni de la naÈ™tere. De asemenea, documentele de călătorie pentru copiii care au până în 6 ani sunt gratuite".

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat, cu o săptămână în urmă, că a propus reducerea "substanÅ£ială" a taxei consulare pentru înregistrarea nou născuÅ£ilor, iar ministrul FinanÅ£elor, Ioana Petrescu, a spus că reducerea poate fi făcută fără a afecta bugetul statului. Nimeni nu se aÈ™tepta însă la o anulare.

În prezent, taxa consulară (care include înscrierea ÅŸi traducerea certificatului italian) este următoarea :
- pentru înscrierea certificatului în termen de până la ÅŸase luni de la naÅŸtere – 125 euro,
- pentru înscrierea certificatului la peste ÅŸase luni de la naÅŸtere – 170 euro,

Pentru efectuarea serviciului de înscriere ÅŸi/sau traducere în regim de urgenţă - 48 de ore, se percep 15 euro taxa de urgenţă/serviciu.

Pentru titlul de călătorie se plătește 65 de euro. (gazetaromaneasca.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...