Iti speli corect parul?

Operatiunea de curatare a podoabei capilare pare a fi una dintre cele mai usoare din lume.

Controversele ce tin de ritualul spalarii parului sunt la fel de numeroase precum cele iscate de disparitia dinozaurilor. Nu de putine ori am intalnit femei care se intrebau nedumerite: "De ce-mi sta parul atat de rau, fiindca abia m-am spalat pe cap?!" Pentru ca, in ciuda simplitatii aparente a acestui ritual, exista reguli ce trebuie urmate cu rigurozitate la fi ecare spalare. Altfel, orice semn de delasare se vede imediat cu ochiul liber.

Foloseste apa calduta! 37º Celsius ar fi temperatura optima pentru inmuierea parului. Ca metoda de control, se poate testa apa pe pielea mainii (sa fie acceptabila). Apa fierbinte usuca scalpul, pe cand cea calduta deschide cuticula firului de par si le permite produselor de ingrijire sa actioneze.

Lasa parul la inmuiat cel putin un minut. Unul dintre lucrurile care degradeaza parul este contactul acestuia, in stare uscata, cu chimicalele din sampoane.

Dilueaza samponul inainte de folosire! Ar trebui sa torni intr-un recipient cantitatea potrivita de sampon (pentru parul mediu, cam cat o moneda de zece bani) si s-o amesteci cu putina apa. Sau, daca esti prea grabita, dilueaza aceasta cantitate de produs in causul palmei. Abia apoi aplica samponul la radacina firelor de par, evitand varfurile.

Foloseste buricele degetelor, nu unghiile! Framanta scalpul energic, ca sa stimulezi circulatia sangvina si sa intaresti firul de la radacina. Unghiile ii pot provoca leziuni. Insista in zonele unde se strange transpiratia: la ceafa si dupa urechi!

Samponeaza dublu! Aplica sampon de doua ori in decursul aceleiasi spalari daca vrei ca rezultatul sa fi e cel scontat. Prima samponare indeparteaza murdaria stransa pe firul de par si pe pielea capului, iar a doua permite produsului cosmetic sa hraneasca si sa hidrateze parul si scalpul curatate.

Clateste temeinic! Pana nu ramane nici o urma de clabuc, iar parul scartaie. Nu face parul harcea-parcea cu miscari haotice. Samponeaza si clateste fi rul pe lungime. Ultima clatire sa fie cu apa rece, pentru ca inchide cuticula firului de par, acum curat, il face neted si-i confera luciu!

Nu te grabi cu uscatorul! Indeparteaza excesul de apa de pe par cu mainile goale: aduna-l intr-o coada pe care o strangi cu degetele pana la varf. Apoi, tamponeaza-l cu un prosop. Stai cu un turban pe cap zece minute, apoi lasa-ti parul sa se zvante la temperatura camerei. Folosirea uscatorului ar trebui sa fie optionala, la vreo 40 de minute dupa spalat: indreapta jetul de aer in lungul firului de par: ca sa ramana neted!

De cate ori pe saptamana?

Nu exista un raspuns general valabil, fiecare gaseste un ritm al sau in spalarea parului.

Exista totusi cateva lucruri de avut in vedere:

Parul fin se spala mai des decat cel cu firul gros: o data la trei zile, fata de o data pe saptamana in ultima varianta. Nu spalatul in sine este problema, ci produsul: e nerecomandata folosirea samponului pentru spalari frecvente (la 1-2 zile). Foloseste samponul alternativ cu ceai de musetel sau galbenus! Alege un sampon adecvat firului tau de par: fin, gros, drept, ondulat, uscat, normal sau gras etc., deoarece fiecare din aceste produse actioneaza intr-un mod diferit!

SURSA AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liderii PSD îi îndeamnă pe botoșăneni să voteze pentru binele familiei lor, pentru cei care dintotdeauna le-au asigurat creșteri de venituri și speranța unui trai mai bun (foto)

astăzi, 20:20

„Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de noi, candidații PSD Botoșani în toată această perioadă. Astăzi se încheie campania pentru alegerile parlamentare și urmează v...

Pentru elevii unui liceu din Botoșani, „Țara este școala”: Moblilizare cu prilejul Marii Uniri!

astăzi, 20:05

Aceste cuvinte ale lui Romain Rolland se regăsesc în faptul că fiecare activitate din Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani este un prilej de emoție și implicare a elevilor ca...

Jandarmi botoșăneni înaintați în grad cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României!

astăzi, 19:40

Recompensarea jandarmilor  a avut la bază meritele deosebite obținute în activitatea profesională, implicarea și conduita ireproșabilă, cu această ocazie fiind prezentate și alte re...