Italian ranit la vanatoare, pe meleaguri botosanene!

Italian ranit la vanatoare, pe meleaguri botosanene!
Un cetăţean italian de 64 de ani venit în ţară pentru o partidă de vânătoare a ajuns ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce arma i-a explodat în mână. Paride Peracchi se afla pe un domeniu de la limita comunelor botoşănene Cândeşti şi Mihăileni când s-a produs incidentul.

După doar două focuri de armă trase după ciocârlii şi prepeliţe, arma acestuia a cedat, iar muniţia a explodat pe ţeavă, exact în locul unde se îmbină patul puştii cu partea metalică. Patul din lemn s-a aşchiat şi bucăţile de metal i-au zdrelit braţul, scrie Monitorul de Suceava.

Italianul era însoţit la partida de vânătoare pentru care a plătit taxe de un conaţional şi doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Botoşani.

"A fost un cartuş defect, a explodat ţeava de la puşcă", a declarat ieri italianul care o însoţea pe victimă la vânătoare.

"Pacientul a fost diagnosticat cu fracturi osoase şi leziuni de tendoane la nivelul mâinii stângi. El nu va rămâne internat la Suceava deoarece şi-a manifestat intenţia de a se trata într-un spital din Italia. I s-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă, însă acolo va necesita o intervenţie de chirurgie plastică", a declarat dr. Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Botoşani au declarat ieri că incidentul s-a produs din cauza vechimii armei. Practic, italianul se deplasa cu arma în mână, iar muniţia i-a explodat fără vreo acţiune mecanică. Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care efectuează cercetări cu privire la cauzele incidentului.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
2

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
29

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
33

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...