Cătălin Flutur, declarat cel mai bun primar de municipiu, reşedinţă de judeţ din regiunea Nord-Est

Cătălin Flutur, declarat cel mai bun primar de municipiu, reşedinţă de judeţ din regiunea Nord-Est
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a fost declarat cel mai bun primar de municipiu, reşedinţă de judeţ din regiunea Nord-Est. Distincţia i-a fost acordată primarului de către Asociaţia Municipiilor din România şi Revista Română de Administraţie Publică Locală, la Gala de Premiere-Administraţia Publică Locală la înălţime, care a avut loc în perioada 28-30 septembrie  2011, la Rin Grand Hotel din Bucureşti.

În cadrul acestui proiect se poate înscrie orice persoană din România care, în perioada de desfăşurare a competiţiei, îndeplineşte funcţia de primar. Organizatorii îşi doresc, prin promovarea acestui concurs şi a galei, să premieze eforturile pe care primarii din România le-au depus pentru modernizarea localităţilor pe care le reprezintă.

Odată înscrişi în această competiţie, participanţii au obligaţia de a completa formularul de candidatură care cuprinde date despre proiectele iniţiate şi realizate pentru comunitatea sa. 

Dosarele de candidatură sunt evaluate de către un juriu de specialişti care acordă calificativele necesare în funcţie de eficienţa proiectelor derulate. Premiile se acordă în cadrul Galei Administraţiei Locale-la înălţime ce se desfăşoară anual în perioada august-septembrie. 

La acordarea acestei distincţii primarului Cătălin Flutur, a contat foarte mult iniţierea şi derularea în municipiu a proiectelor cu finanţare europeană pentru dezvoltarea municipiului Botoşani.

În ultimii şase ani, municipiul Botoşani a primit fonduri europene pentru modernizarea şi reabilitarea străzilor şi iluminatul stradal, modernizarea Centrului Istoric,  reabilitarea sistemului de termoficare urbană, creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii, reabilitarea unor şcoli din oraş şi a spitalelor aflate în administrarea primăriei, precum şi reabilitarea arterelor pietonale.

"Este o recunoaştere a muncii şi a eforturilor pe care le-am depus pentru că mi-am dorit încă de la începutul primului meu mandat să apropii municipiul Botoşani cît mai mult de marile oraşe ale ţării. S-a muncit mult pentru elaborarea acestor proiecte şi, dacă acum suntem poate singurul oraş din ţară cu proiecte depuse pe toate axele, acest lucru se datorează echipei care a lucrat la aceste proiecte şi căreia vreau să-i mulţumesc. Este un premiu pe care îl dedic tuturor botoşănenilor faţă de care îmi cer încă o dată scuze pentru disconfortul pe care trebuie să-l suporte din cauza lucrărilor derulate, dar şi echipei care a lucrat la aceste proiecte. Este un premiu, care face, ca şi celelalte distincţii obţinute pînă acum, să se vorbească şi despre municipiul Botoşani în termeni pozitivi, aşa cum merită cetăţenii acestui oraş. Le mulţumesc organizatorilor pentru această distincţie care nu face decât să ne motiveze şi mai mult în dorinţa noastră de a dezvolta oraşul", a declarat primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur.

 

Cabinet Primar,
7 octombrie 2011


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
738

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
181

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
464

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...