Italia a numarat rromii romani - sunt 90% din totalul imigrantilor de etnie rroma

Italia a numarat rromii romani - sunt 90% din totalul imigrantilor de etnie rroma
Rromii de nationalitate romana, care locuiesc in Italia, reprezinta 90% din comunitatea imigrantilor rromi, a anuntat luni presedintele Opera Nomadi Massimo Converso. Din cei 100.000 de rromi, 90.000 sunt rromi romani, iar 10.000 sunt rromi bulgari, informeaza Libero Quitidiano.

"80% dintre rromi din Italia locuiesc in imobile inchiriate si sunt acceptati de populatie si nu au avut parte de nicio manifestare de intoleranta din partea cetatenilor", a mai spus Conserso.

Ingrijorarea cu privire la rasism la adresa rromilor din Italia au reaparut in urma unui scandal care a izbucnit in acest weekend la Torino.

In urma unui fals viol denuntat de o minora italianca, in varsta de 16 ani, mai multi italieni au incendiat mai multe baraci dintr-o tabara ilegala de nomazi, de la periferia orasului. De frica sa nu fie pedepsita de parinti ca a facut sex cu iubitul ei, fata le-a spus ca a fost violata de un rrom din tabara.

Vestea s-a raspandit si mai multi cetateni au organizat un raid rasist in tabara de nomazi. Autoritatile italiene si-au exprimat public dezacordul fata de acest gest si i-au indemnat pe italieni sa renunte la acte de rasism.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
39

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
28

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
32

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...