ISU Botoșani își mărește echipa. Au fost scoase la concurs 24 de posturi de soldați profesioniști

ISU Botoșani își mărește echipa. Au fost scoase la concurs 24 de posturi de soldați profesioniști

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani a scos la concurs 24 de posturi de soldați profesioniști, adică servanți, anunță Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, dar și o pregătire fizică foarte bună dacă vor să devină soldați profesioniști în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani.

„Ieri a început perioada de înscriere a candidaților pentru ocuparea unuia dintre cele 24 de posturi vacante. Un alt criteriu important se referă la faptul că pe aceste locuri pot candida și persoane care au absolvit, cel puțin, învățământul general obligatoriu, în condițiile prevăzute de Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare”, completează Dorina Lupu cu privire la acest concurs.

Persoanele interesate trebuie să transmită toate documentele necesare, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail: resurse_umane@isubotosani.ro.

Candidații vor trimite cererea de înscriere, completată olograf și lizibil, până la data de 1 decembrie, inclusiv, iar celelalte documente constitutive ale dosarului de recrutare, în volum complet, în format PDF, vor fi trimise până pe 5 decembrie.

Atașamentele nu trebuie să depășească 25 MB.

După evaluarea dosarelor, candidații vor susține două probe eliminatorii pentru verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile, îndatoririle și responsabilitățile posturilor.

Astfel, prima probă este „urcarea pe scară” - pentru verificarea acrofobiei, frică extremă de înălțime, și a doua probă este „deplasarea în subsol întunecat” - pentru verificarea existenței claustrofobiei și acluofobiei, frica de a fi închis într-o cameră sau într-un spațiu mic/teamă patologică de întuneric sau de locuri întunecoase.

Candidații care vor depăși probele eliminatorii, vor participa la următoarea etapă - evaluarea performanței fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.

Menționăm faptul că toate probele de concurs vor fi susținute la centrul de selecție constituit la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, din strada Cuejdi, nr. 34, Piatra Neamț, conform unui grafic ce va fi afișat în timp util la avizierul inspectoratului și pe pagina de internet a instituției.

Informații suplimentare referitoare la condițiile de ocupare a acestor posturi, puteți obține accesând pagina www.isubotosani.ro , secțiunea „Resurse Umane” sau la numerele de telefon 0231/508129 și 0231/508117, în zilele lucrătoare de luni până vineri, între 09:00 – 15:00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bovină captivă într-o mlaștină, salvată de pompierii din Săveni

Joi, 2 Decembrie 2021
107

O bovină captivă într-o mlaștină de la marginea orașului Săveni a fost salvată de pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție din Săveni, joi seară, anunță Dorina Lupu, purt...

Tren împotmolit din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Alte două astfel de incendii s-au produs la Manolești Deal și Borosoaia

Joi, 2 Decembrie 2021
180

Joi seară, un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimăcheni, a oprit circulația feroviară pe ruta Dorohoi – Iași, anunță Dorina Lupu, purtător de cuv&...

„Rățușca cea urâtă”, spectacol pus în scenă de actorii Teatrului de Păpuși „Vasilache”

Joi, 2 Decembrie 2021
77

Actorii Teatrului „Vasilache” din Botoșani invită copiii, mai mari de trei ani, în acest final de săptămână, la Teatrul pentru Copii și Tineret.Astfel, sâmbăt...