Istoric: Regele Mihai, in Parlamentul Romaniei

Istoric: Regele Mihai, in Parlamentul Romaniei
Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe 25 octombrie, când împlineste 90 de ani. Invitatia a fost facuta de PNL. Daca, initial, PDL s-a opus venirii Regelui în Parlament, se pare ca alesii democrat-liberali au "lasat sa treaca" propunerea, care a fost  îmbratisata, într-un final, de 203 parlamentari.

Casa Regala informeaza ca Regele se va adresa natiunii "într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate si respect în societate".

Decizia a fost luata cu 203 voturi "pentru", 3 "împotriva" si 46 de abtineri. Propunerea ca fostul suveran sa se adreseze plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului în ziua în care aniverseaza 90 de ani a venit din partea liberalilor, însa PDL a respins-o. Ulterior, se pare ca alesii din PDL s-au razgândit.

Prima voce democrat-liberala care a sarit în apararea Regelui a fost cea a vicepresedintelui PDL Theodor Paleologu, cel care le-a batut obrazul colegilor sai. "Fac apel catre colegii din grup sa voteze si ei pentru invitarea Regelui Mihai.

Este o chestiune de obraz, motivul invocat ca Regele Mihai nu ar fi sef de stat nu tine", a spus, marti, Paleologu. Apoi a continuat, apreciind ca invitarea Regelui în Parlament este "o chestiune de obraz, de întâlnire cu istoria noastra".

Luni, deputatii si senatorii au decis, la propunerea grupurilor PNL, introducerea pe ordinea de zi a plenului a propunerii PNL de a se organiza o sedinta solemna a Parlamentului pe 25 octombrie, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de catre Regele Mihai, sedinta la care sa fie invitat si acesta.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
102

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
436

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
161

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...