ISJ verifica daca profesorii recupereaza materia in afara orelor de curs!

ISJ verifica daca profesorii recupereaza materia in afara orelor de curs!
Controale in scoli, care vizeaza inclusiv modul in care se recupereaza materia pierduta in timpul miscarilor de protest din luna martie! In atentia ISJ sunt si unii lideri de sindicat care, spun reprezentantii ISJ, au semnat condica pentru activitati metodico-stiintifice, desi acestia se aflau alaturi de profesori, in fata Prefecturii.

Inspectorul general adjunct Daniel Botezatu spune ca profesorii, in momentul in care au declansat protestele, si-au asumat si riscul neplatii orelor pierdute.

"Exista trei parteneri implicati, sunt cadrele didactice, elevii si parintii. Atata timp cat elevii si parintii au spus clar ca nu doresc recuperarea materiei decat in cadrul orelor de curs, cred ca trebuie sa tinem cont de opinia lor. Cadrele didactice, cu toata parerea de rau, intrand in greva, si-au asumat riscul de a nu fi platite", a precizat Daniel Botezatu.

Totodata, spune inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Botosani, sunt unitati de invatamant in care liderii de sindicat afirma ca au semnat in condica pentru activitati metodico-stiintifice, desi acesti lideri au putut fi vazuti in fiecare zi in fata Prefecturii.

"Acum au pretentia de a fi platiti cu partea aferenta acelei activitati metodico-stiintifice. Dar, ca si cadru didactic, menirea ta principala este de a face ore cu elevii. Am rugat pe colegii mei inspectori sa solicite directorilor sa discute cu cadrele didactice astfel incat acestea sa nu faca presiuni asupra elevilor. Deocamdata nu am primit sesizari din partea parintilor, dar sunt sigur ca vor fi cazuri de acest gen", a declarat Daniel Botezatu.

Reprezentantul ISJ Botosani a mentionat faptul ca in aceasta saptamana se desfasoara o inspectie tematica in toate unitatile de invatamant din municipiile Botosani si Dorohoi unde au avut loc si miscari de protest, unul dintre aspectele care vor fi verificate fiind si acela al recuperarii materiei pierdute.

"Am insistat pe langa colegii inspectori sa verifice ca aceasta materie sa fie recuperata doar in cadrul orelor de curs. Daca exista vreo unitate de invatamant in care lucrurile se intampla altfel probabil vor fi sanctiuni, in conditiile in care noi avem o hotarare de CA din 2010, care spune clar cum trebuie sa se faca recuperarea materiei pierdute in cazul unor miscari de protest", a conchis Botezatu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
23

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
94

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
79

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...