ISJ are datorii de peste 300 de miliarde de lei, la constructori!

ISJ are datorii de peste 300 de miliarde de lei, la constructori!
Inspectorul general Ada Macovei a solicitat tuturor primarilor din judet sa transmita la Inspectoratul Scolar Judetean  o situatie cu investiile derulate la unitatile de invatamant si fondurile necesare pentru finalizarea acestora.
 
Ada Macovei a spus ca sumele transmise pana acum de primari sunt nereale, motiv pentru care nici ISJ nu a stiut ce sume sa solicite de la Ministerul Educatiei.
 
“Investitiile din judetul Botosani, in ultimii ani, au fost continuate dar cu fonduri foarte putine. In schimb, pe baza tuturor datelor pe care le-am primit, de cele mai multe ori semnate si de directorii de scoala si de primari, am constatat ca sumele difera de la o luna la alta sau de la un semestru la altul si astfel nu putem avea o baza exacta de date dupa care sa ne putem orienta si solicita fonduri Ministerului Educatiei, in cunostinta de cauza. De multe ori, la sedintele pe care le-am avut fie la ISJ, fie in teritoriu, sumele solicitate sunt foarte mari, de ordinul miliardelor, ceea ce nu este in regula. Ne trebuie foarte multa atentie si noua si dumneavoastra, domnilor primari, pentru ca avem niste prioritati", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ.

Ea a precizat ca in 2009, cand a venit la conducerea ISJ, in judetul Botosani erau deschise 232 de santiere la unitatile de invatamant, iar suma necesara pentru realizarea tuturor acestor investitii se ridica undeva la 1.700 de miliarde de lei vechi.
 
“Sunt sume foarte mari, exorbitante, care nu stiu in cati ani ar putea fi acoperite. Pe lucrari realizate si facturate, care constituie arierate si care sunt prioritare pentru Ministerul Educatiei si pentru ISJ, avem cu tot cu hotarari judecatoresti executorii, definitive si irevocabile,  peste 300 miliarde lei vechi pe care trebuie sa-i achitam constructorilor. Mai exista, de asemenea, probleme cu Curtea de Conturi care a constatat ca au fost lucrari platite si neexecutate si va rog sa va implicati in recuperarea sumelor, pentru ca nu cred ne va ierta Curtea de Conturi", le-a transmis Ada Macovei primarilor.

Inspectorul general a mentionat ca investitiile ce trebuie sa se deruleze in continuare sunt cele in unitatile unde populatia scolara este numeroasa, prioritara fiind plata arieratelor catre constructori si acolo unde lucrarile au fost executate in proportie de peste 90%.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

25.000 de euro pentru o îmbrățișare. Operația care îi va permite unei tinere mame să-și țină bebelușul în brațe

astăzi, 13:37
23

În lipsa unei operații, scolioza descoperită la o vârstă atât de fragedă i-a afectat întreaga copilărie și adolescență. Vorbim de o luptă pentru supraviețuire care du...

Cum se folosesc moldovenii de peste Prut de ”Marea Nordului” pentru a atrage turiștii din România! (Foto)

astăzi, 12:42
150

Mândria Botoșanilor, plaja de la Stânca mizează prea mult pe ”farmecul” natural al zonei, investițiile demne de secolul în care trăim fiind în continuare aștep...

Botoșănean reținut după ce a pipăit o fată pe stradă!

astăzi, 11:41
233

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din municipiu...