ÎPS Pimen despre guvernanți: E mai rău ca pe vremea comunismului

ÎPS Pimen despre guvernanți: E mai rău ca pe vremea comunismului
"Resursa pentru ajutorarea săracilor se află în mâinile guvernanţilor, instalaţi prin hoţie şi minciună, după evenimentele din 1989".

Cele 166.813,50 de hectare de pădure pe care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin intermediul Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, le solicită statului român în instanţele de judecată l-au determinat pe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prezent marți la hramul Mănăstirii Voroneţ, să facă unele comentarii.
 
Amintind de titlul unei emisiuni TV: "Voroneţul are nevoie de România!", ÎPS Pimen a spus că "resursa pentru îngrijirea valorilor de patrimoniu şi ajutorarea săracilor se află în mâinile guvernanţilor, instalaţi prin hoţie şi minciună, după evenimentele din 1989", scrie monitorulsv.ro.
 
Arhiepiscopul Pimen a completat, referindu-se la guvernanţi, că "toţi sunt o apă şi un pământ". "Sunt la fel şi nu vor să retrocedeze. Şi argumentul cel mai puternic al lor este acela că nu am fost proprietari. Însă cărţile funciare arată că am fost proprietari. Monitoarele oficiale, în care se publică aprobări pentru lucrări de amenajare a pădurilor, spun că Fondul Bisericesc este proprietar. Chiar şi comuniştii, după ce au desfiinţat Fondul Bisericesc, s-au intabulat cu o parte din proprietăţi şi acolo scria aşa, pe fişa tabulară, la proprietar - Statul Român (...), dar, mai jos, scria proprietar anterior - Fondul Bisericesc. Cum poţi spune tu, ca avocat al unei mari case de avocatură – Şova, că nu am fost proprietari?", s-a revoltat ÎPS Pimen.
 
Arhiepiscopul Pimen mai susține că va folosi pădurile după retrocedare pentru a-i ajuta pe săraci și nu pentru a se îmbogăți.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
33

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
28

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
64

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...