IPJ Botoşani: "Administratorul drumului public este obligat să instaleze indicatoare, să aplice marcaje pe drumurile publice şi să le menţină în stare corespunzătoare"

Ca urmare a articolului intitulat "Domnilor poliÅ£iÅŸti, ne spuneÅ£i mereu că viaÅ£a are prioritate! Nu ne mai expuneÅ£i pericolelor!", publicat de Åžtiri.BotoÅŸani.Ro vineri, 8 mai 2015, Inspectoratul de PoliÅ£ie al JudeÅ£ului BotoÅŸani face mai multe precizări privind intersecÅ£iile periculoase din municipiul BotoÅŸani, dar ÅŸi despre intersectia drumului national Botosani – Saveni cu drumul care leaga localitatile Costesti si Rosiori, unde în ultimul an s-au produs grave accidente de circulaÅ£ie.

Redăm integral precizările formulate de IPJ Botoşani:

"Potrivit art. 5 alin. (1) din O.U.G. 195/2002 privind circulaÅ£ia pe drumurile publice, "administratorul drumului public, potrivit competenÅ£elor ce îi revin, cu avizul poliÅ£iei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, ÅŸi să le menÅ£ină în stare corespunzătoare".

De asemenea, potrivit OrdonanÅ£ei, "mijloacele de semnalizare ÅŸi presemnalizare a intersecÅ£iilor dintre două drumuri de categorii diferite se asigură, se instalează ÅŸi se întreÅ£in de către administratorul fiecărui drum, cu respectarea modului de reglementare a circulaÅ£iei stabilit în nodul rutier respectiv".

În acest context, în perioada 2014 – 2015, Inspectoratul JudeÅ£ean de PoliÅ£ie BotoÅŸani, prin Serviciul Rutier, a comunicat administratorilor de drum public în responsabilitatea cărora se află căile rutiere la care face referire materialul de presă ( DN 29, DJ 296 A, etc.), necesitatea reînnoirii / suplimentării unora dintre mijloacele de semnalizare rutieră.

Astfel, pentru intersecÅ£ia DN29 cu DJ 296A (intersectia drumului national Botosani – Saveni cu drumul care leaga localitatile Costesti si Rosiori, nota redacÅ£iei), poliÅ£iÅŸtii rutieri au solicitat  schimbarea indicatoarelor de "Oprire", cele vechi fiind slab vizibile ÅŸi cu grad redus de retroreflexie, amplasarea pe DN 29, înainte de intersecÅ£ia menÅ£ionată, a indicatoarelor de limitare a vitezei la 50 km/h, amplasarea de indicatoare cu semnificaÅ£ia "sfârÅŸitul drumului cu prioritate" ÅŸi semnalizarea orizontală prin aplicarea de marcaje transversale de oprire,  conform STAS 1848/1/2011 ÅŸi STAS 1848/7/2011.

De asemenea, în ceea ce priveÅŸte intersecÅ£iile Bulevardul Mihai Eminescu – strada Petru RareÅŸ ÅŸi strada PuÅŸkin – strada Petru RareÅŸ, ambele din municipiul BotoÅŸani, facem precizarea că, inclusiv în luna curentă, poliÅ£iÅŸtii rutieri au propus amplasarea de indicatoare cu semnificaÅ£ia "sfârÅŸitul drumului cu prioritate", pe arterele cu această caracteristică; cele două intersecÅ£ii se află în atenÅ£ia autorităţilor administraÅ£iei publice locale, fiind depuse diligenÅ£ele necesare în vederea reconfigurării zonelor (amenajare de sensuri giratorii sau semaforizare).
        
Îi asigurăm pe botoşăneni că desfăşurarea în condiÅ£ii de siguranţă a traficului rutier ÅŸi implicit prevenirea producerii accidentelor de circulaÅ£ie constituie un obiectiv principal pentru structurile poliÅ£iei rutiere".

Citeste şi "Domnilor poliţişti, ne spuneţi mereu că viaţa are prioritate! Nu ne mai expuneţi pericolelor"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC BotoÈ™ani È™i Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...

Șofer beat urmărit prin oraș de un polițist aflat în timpul liber!

astăzi, 17:00

Sâmbătă la amiază, È™eful Biroului de Ordine Publică, comisar È™ef de poliÈ›ie Stărică IonuÈ›, din cadrul PoliÈ›iei Municipiului BotoÈ™ani, aflat în timpul liber, a observat în...

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul BotoÈ™ani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de È›igări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...