Ion Iliescu nu crede că Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie ar trebui redeschis, aşa cum a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Ion Iliescu nu crede că Dosarul Mineriadei ar trebui redeschis, aşa cum a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Fostul şef al statului spune, însă, că este dispus să dea explicaţii Parchetului, dacă va fi nevoie.

Ion Iliescu a făcut această declarație la Digi24, în contextul în care CEDO a decis că România a tergiversat procesul privind Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Mai mult decât atât, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât ca ţara noastră să plătească despăgubiri victimelor.

Ion Iliescu susţine însă că deciziile Curţii nu sunt obligatorii şi că este vorba doar despre o recomandare de redeschidere a dosarului.

"Au fost momente dramatice atunci, dar eu cred că am găsit soluţii de dialog cu toată lumea, pentru a intra în normalitate", a declarat fostul președinte.

Întrebat dacă se așteaptă să fie chemat din nou la Parchet în Dosarul Mineriadei, Ion Iliescu a răspuns: "Dacă au nevoie de discuţii, am fost nu o dată şi nu e nicio problemă".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din țară a ieșit pe traseu la Iași. Turiștii, dar și ieşenii au îmbrățișat rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...