FLORIN ŢURCANU, SCRISOARE DESCHISĂ către botoşăneni!

Dragi cetățeni ai județului Botoșani,
Vă mulțumesc că ați fost și sunteți alături de mine. Vă cer să vă rupeți din timpul dumneavoastră prețios și să analizați maniera în care, de-a lungul anilor, toate partidele politice și oamenii politici s-au prezentat în fața dumneavoastră și ce decizii au luat pentru a susține și promova acest județ.

Partidul Social Democrat(PSD) a condus acest județ începând din 1990 până în 2008, a avut președinte de Consiliu Județean și majoritatea, în proporție de 70% în ceea ce privește primarii și parlamentarii. În acești 18 ani au încasat salarii frumoase din taxe și impozite plătite de dumneavoastră, ei au înflorit, dar județul nostru a fost distrus prin vânzarea tuturor întreprinderilor, fabricilor,I.A.S-urilor, C.A.P.- urilor,complexurilor la fier vechi! Au uitat  că ele au fost construite din banii dumneavoastră! Fabricile de zahăr, de porțelan, de cauciuc, de textile, acestea, domnilor pesediști, le-ați distrus când dumneavoastră ați condus județul, uitând că și botoșănenii au nevoie de bunăstare, de locuri de muncă bine plătite, de un sistem de sănătate și educație performant!

De doi ani și jumătate, din 2011, guvernați iar România! Ați promis locuri de muncă, dar ați mărit numărul de șomeri, ați promis locuințe ieftine, dar ați evacuat botoșănenii care nu au avut posibilitatea să-și plătească cheltuielile! Ați promis bunăstare și creșterea nivelul de trai, la schimb le-ați dat peste 40 de taxe și impozite noi! Ați promis că veți susține sistemul de sănătate, la schimb l-ați subfinanțat, iar oamenii sunt nevoiți să-și cumpere medicamente și să vină cu mâncarea de acasă la spital! Ați promis că veți susține învățământul, dar ați lăsat elevii fără manuale la început de an, cu toalete insalubre în fundul curții și cu școli unde vântul suflă prin ferestre, iar în sobe, când se face focul iese mult fum!Dar ați numit politic începând de la femeia de serviciu până la director! Toți care au avut carnet roșu de partid au primit funcții!

Ați promis că veți susține agricultura și modernizarea satului românesc prin mărirea subvențiilor și prin introducerea de noi programe pentru a atrage mai ușor fonduri europene. La schimb, le-ați pus impozit pe agricultură, ați modificat normele care stau la baza acordării subvențiilor! Ați falimentat agricultura și satul românesc, iar noi, românii, continuăm  să importăm 65% din ceea ce mâncăm în fiecare zi!

Domnilor pesediști, aceasta este adevărata Românie pe care dumneavoastră o conduceți prin minciuni, amenințări, șantaj, promisiuni, prin ordonanțe de Guvern și observăm că sunteți disperați!  Vreți, prin aceste metode, să transformați România în moșia voastră personală și doriți să câștigați și președinția României, considerând că această țară vă aparține!

Terminați odată cu ipocrizia, cu minciuna! Aruncați cu acuzații nefondate în liderii PNL, în loc să ieșiți public să promovați programul PSD, pe care nu îl aveți sau să citiți din planul pentru Botoșani pe care l-ați fluturat în campania din 2012 și să le spuneți cetățenilor ce-ați făcut pentru ei! Vă spunem noi, n-ați făcut nimic! În loc de fapte, ați creat scandal! Politica voastră înseamnă circ și pâine, în loc de fapte și proiecte!

Echipa PNL vă somează să încetați cu scandalul și circul public, vă somează să duceți o campanie civilizată! Să lăsăm cetățenii să decidă la urne cum este mai bine! Aveți răbdare până după prezidențiale, și atunci când Klaus Johannis va ajunge președinte, vă asigurăm că vom duce o politică a faptelor, nu a vorbelor goale, o politică a legii, nu a hoției, o politică a lucrului bine făcut!

Doresc multă sănătate tuturor botoșănenilor și pesediștilor le doresc să le dea Dumnezeu mintea cea de pe urmă!

Cu mult respect,

Florin Țurcanu- președinte PNL Botoșani

(COMUNICAT DE PRESĂ)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni în sărbătoare: Câinele Dop urmează să împlinească patru ani! (foto)

astăzi, 14:25

În mai puțin de două luni de zile, câinele de serviciu Dop va împlini vârsta de patru ani. Duminică dimineață a participat împreună cu conductorul său, plutonie...

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...